“PALA” GRUPA LOPOVA: U Holivudu su PLJAČKALI SAMO KUĆE POZNATIH, a imali NEVEROVATNO LAK METOD

Američka policija uhapsila je četvoro ljudi zbog niza krađa u stanovima poznatih ličnosti među kojima su Rijana, Kristina Milijand, igrača Dodžersa Jasiela Puiga i Roberta Vudsa, igrača Ramsa iz NFL lige američkog fudbala.

hronika lopov
Petar Marković

Osumnjičeni su, kako se veruje bili deo veće mreže lopova koji su ciljali glumce, sportiste i holivudske producente, navela je policija na konferenciji za novinare.

Policija je prikazala zaplenjene predmete za koje se veruje da su ukradeni – skupe tašne, satove, nakit, u nadi da će pokradeni moći da ih identifikuju. Policija je takođe prošlog vikenda zaplenila 50.000 dolara u gotovini.

– Veruje se da je mreža odgovorna za više od 20 krađa i da su uzeli imovinu vrednu više miliona dolara – rekla je šefica odseka za komercijalni kriminal u policiji Los Andjelesa Lilijan Karanca.

Ona je rekla da se očekuje još hapšenja.

Žrtve su birane na osnovu objava preko društvenih mreža i rasporeda turneja i putovanja koji su ukazivali da neće biti kod kuće, rekla je Karanca. Na primer, Vudsov dom je opljačkan u četvrtak dok je igrao protiv Minesota Vajkingsa u Los Andjelesu.

– Kuće Rijane, Milijan i Puiga su takodje opljačkane poslednjih meseci – rekla je ona.

U kući jednog od osumnjičenih policija je našla spisak sa desetak drugih meta uključujući Le Bron Džejmsa i glumce Violu Dejvis i Meta Dejmona.

Ona je rekla da su lopovi zvali svoju operaciju “okupljanje jata”, jer su se kao ptice skupljali u krajevima gde žive bogati i slavni.

Lopovi bi nosili otkopčane košulje i vozili se u luksuznim kolima da se uklope dok su izviđali kraj i onda bi se presvukli u trenerke i dukseve s kapuljačama pre nego što upadnu u domove.

Prvo bi kucali na vrata da se uvere da nema nikog kod kuće, a onda bi provalili kroz vrata ili prozor i opljačkali glavnu spavću sobu gde su krali novac, oružje, satove i druge predmete u roku od nekoliko minuta i često pre nego što bi kompanija za alarme stigla da obavesti policiju.