PAMETNIJA OD AJNŠTAJNA: Trogodišnja devojčica primljena u Mensu, a njen koeficijent inteligencije zadivio je čitav svet! (FOTO)

Ofelija Morgan-Dju proglašena je najpametnijim detetom u Velikoj Britaniji. Njen IQ je 171, dok je genijalac Albert Ajnštajn imao 160.

printscreen/facebook.com/Natalie Morgan-Dew

Mala Ofelija izgovorila je prvu reč s osam meseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu.

Njena majka Natali shvatila je da ima pametno dete, a stručnjaci su potvrdili da je devojčica iznad proseka.

Devojčica ima sećanja na događaje i kad je imala manje od godinu dana, što nije tipučno jer ljudi obično ne pamte pre treće godine.

– Voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna devojčica, želim samo da bude zdrava i srećna – rekla je njena mana za “Daily Mail”.

Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom koeficijentu inteligencije, postala najmlađa članica Udruženja MENSA.

– Mnogi ljudi, uključujući mene, stidi se da slavi intelektualna dostignuća svoje dece. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje dece i Ofelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna – dodala je Natali.

Ofelia se nalazi vrhu u 0,03 odsto populacije uzimajući u obzir intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od jedanaestogodišnjeg Arnava Šarme i dvanaestogodišnjeg Raula Došija koji su do sada nosili titulu najpametnije dece Velike Britanije. Njihov IQ iznosi 162.