PAMTIĆEMO GA PO FILMOVIMA O DŽEJMSU BONDU: Poznati glumac preminuo u 92. godini

Američki glumac Dejvid Hedison koji je najpoznatiji po ulogama u dva filma o Džejmsu Bondu preminuo je u 92. godini.

printscreen

On se davne 1973. godine prvo pojavio u filmu o Džejmsu Bondu pod nazivom “Live and Let Die”, u kome ulogu agenta 007 tumači Rodžer Mur, i to u ulozi Feliksa Lajtera.

Hedison se 16 godina kasnije ponovo vratio igrajući u još jednom nastavku o Bondu naslova “Licence to Kill”. U međuvremenu je radio na drugim projektima.

Na zvaničnom Tviter nalogu “Džejms Bond” sa tugom je saopšteno da je preminuo Dejvid Hedison, uz njegovu staru fotografiju iz vremena kada je igrao CIA agenta Feliksa Lajtera.

Mnogo nam je žao što je Dejvid Hedison preminuo. Naše misli su uz njegovu porodicu i prijatelje – piše u tvitu, uz napomenu koje je uloge Dejvid igrao u 007 ostvarenjima.

Hedison je poznat i po ulogama u naučno-fantastičnom filmu “The Fly” iz 1958. godine, televizijskoj seriji “Voyage to the Bottom of the Sea” ali i filmovima “The Colboy”, “The Love Boat”, “The Fall Guy” i “Dinasty”.

Hedison će ostati upamćen kao veoma pozitivan i optimističan čovek koji je često znao da kaže kako su filmovi u kojima se pojavljivao većinom bili “slike koje više nikada ne želi da vidi”.

Smrt glumca potvrdile su njegove ćerke Aleksandra i Serena.

Naš otac donosio je užitak i humor gde god se pojavljivao i umro je u velikom stilu – izjavile su glumčeve ćerke.