Parovi koji imaju ćerke se češće razvode – Evo i zašto je to tako

Sigurno deluje neobično, ali većina parova koji se razvode imaju jedno zajedničko svojstvo. Istraživanja pokazuju da je ista karakteristika parova pred raskid to što imaju ćerku.

Naučne studije sprovedene na Univerzitetu „Djuk” u Americi smatraju da devojčice imaju negativan efekat na stabilnost zajednice partnera. Međutim, nije u pitanju neko loše ponašanje ili samo postojanje ćerki koje utiče na ljubavni odnos svojih roditelja već na izdržljivost ženskog embriona. Evo u čemu je stvar.

Devojčice i žene su izdržljivije od dečaka i muškaraca, bez obzira na uzrast i životno razdoblje. Prednost preživljavanja kod žena formira se još u fetalnom periodu, a stopa smrtnosti kod dečaka znatno je veća u odnosu na devojčice. Zato se smatra da su ćerke snažnije i mogu mnogo bolje da podnesu majčin stres kada dođe do ljubavnih trzavica sa ocem.

To jednostavno daje zaključak da devojčice nisu uzrok raskida i razvoda, ali uspevaju da dođu na svet žive i zdrave uprkost majčinom stresu i patnji koju svakako proživljava kada se dođe do okončanja ljubavi sa partnerom.