PATETIČNE, PUNE STEREOTIPA, ŠOKANTNE: Svetski hitovi, ali OVE PESME nikako nisu smele da budu NAJSLUŠANIJE (VIDEO)

Nove generacije donose promene muzičkih žanrova i načina na koji se piše popularna muzika. Ipak, jedna stvar ostaje konstantna – svake godine tekstovi upitnog kvaliteta dostignu vrhove muzičkih top lista.

wikipedia.org

Na godišnjem nivou Bilbord sačinjava liste najslušanijih hitova. Na osnovu njih, Biznis Insajder je, za svaku posebnu godinu, počevši od početka 21. veka, napravio listu onih pesama koje nikako ne bi trebalo da se nađu među top deset hitova te godine.

Predstavljamo vam ovu listu.

2000: “I Knew I Loved You” – Savage Garden

Kritičari Biznis Insajdera ocenili su da je pesma patetična i puna stereotipa poput: „Znao sam da sam te voleo pre nego što sam te upoznao“. Ipak, numera australijskog pop dua, postala je jedna od najpoznatijih pesama na venčanjima.

2001: “Drops of Jupiter (Tell Me)” – Train

Trainov hit, pomoću kojeg se i probio na svetsku muzičku scenu, govori o ženi “sa kapljicama Jupitera u kosi”, ostao je neizostavan na radio stanicama tokom dugog niza godina.

2002: “How You Remind Me”- Nickelback

Iz Biznis Insajdera komentarišu da ovo nije najgora pesma poznatog kanadskog benda.

2003: “Right Thurr” – Chingy

Njegov debi singl imao je sjajan bit The Trak Starz -a, ali ukupno gledano, Chingy ostavlja utisak osrednjosti, a pre je iritantan nego što ulazi u glavu, kažu sastavljači liste.

2004: “The Reason” – Hoobastank

Sam naziv pesme je užas, bar među kvalitetnom rep i R&B muzikom, ocenjuju kritičari.

2005: “Boulevard of Broken Dreams” – Green Day

Ova numera okarakterisana je kao rok balada koja ne bi imala šanse danas. “Bulevar propalih snova” je po mišljenju sastavljača ove liste relikvija sa užasnim pop skokovima.

2006: “Bad Day” – Daniel Powter

“Bad Day” se 2006. godine našao na prvom mestu. Ipak, kritika kaže da to što ovaj hit ne bi mogao da prođe danas govori o makar malom progresu u svetu muzike.

2007: “Hey There Delilah” – Plain White T’s

Komentar kritike: “Njujorčani, probajte da uzmete stih “Tajms Skver ne može da sjaji kao ti” za Tinder žvaku.”

2008: “No Air” – Jordin Sparks and Chris Brown

Kritika: “Niko ne može da diše bez vazduha.”

2009: “I Gotta Feeling” – The Black Eyed Peas

Transformacija The Black Eyed Peas – a od indie rap benda, tokom devedesetih, do pesama “Boom Boom Pow” i “I Gotta Feeling” je razočaravajuća, ističu iz Biznis Insajdera.

2010: “Hey, Soul Sister” – Train

“Skoro deceniju kasnije Train se zapitao kako ponovo može do vrha uz pomoć kapljica Jupitera”, kaže kritika.

2011: “Moves Like Jagger” – Maroon 5 featuring Christina Aguilera

“Moves Like Jagger” grubo je obeležio period u kojem je Maroon 5 počeo da prodaje bilo šta zarad stare slave, dodaju kritičari.

2012: “Payphone” – Maroon 5 featuring Wiz Khalifa

Maroon 5 se i za 2012. godinu našao na meti Biznis Insajdera. Oni ocenjuju da je u spotu bilo nepotrebno “dozivanje drage putem fiksnog u eri mobilnih telefona”, kao i da pesma označava samo dalji pad kvaliteta poznatog američkog benda.

2013: “Thrift Shop” – Macklemore and Ryan Lewis featuring Wanz

“Smešan hit singl sa albuma koji je ukrao remek delo Kendricka Lamara i osvojio Gremi za najbolji rap album”, stoji u kritici ove pesme, koja se za pomenutu godinu našla čak na prvom mestu.

2014: “Rude” – Magic!

Čudesni hit o ocu buduće verenice, koji neće da da ruku svoje ćerke prepun je stihova poput: “Zašto moraš da budeš tako strog?” “Zar ne znaš da sam i ja čovek?” “Rekao sam, ipak ću se oženiti njome.”

2015: “Shut Up and Dance” – Walk the Moon

Vrsta pop pesme koju mesecima neprestano slušate i nikad se niste trudili da otkrijete ko je izvodi. Potom saznate i odmah zaboravite da se bend zove “Walk the moon”, kažu iz Biznis Insajdera.

2016: “Stressed Out” – Twenty One Pilots

Kako piše kritika, u godini kada su se ispred njih našli Justin Bieber i The Chainsmokers, ovaj duo se izgubio u želji da se vrati u adolescenciju.

2017: “Something Just Like This” – The Chainsmokers and Coldplay

Iz Biznis Insajdera ocenjuju ovu numeru kao pokušaj da se iskombinuju sve muzičke sile i napravi pesma koja sadrži 12 ponavljanja refrena “Doo-doo-doo, doo-doo-doo”.

Šta mislite o ovoj listi? Da li se kritika poklapa sa vašom, ili se, pak, ustremila na vaše omiljene pesme?