PATRIOTIZAM NIJE PISANJE “KOSOVO JE SRBIJA”: Biković otvoreno progovorio o životu, teškim trenucima, popularnosti…

"Moramo biti jači od svog ega"

Printscreen

Trenutno najuspešniji srpski glumac Miloš Biković kaže da se patriotizam ne iskazuje mahanjem zastave i pevanjem patriotskih pesama, već pomaganjem drugim ljudima.

On je pre nekoliko dana dobio rusko državljanstvo, ali se svoje zemlje nikada ne odriče, pa je objasnio šta po njemu znači biti Srbin.

Patriotizam nisu ćevapi, navijanje na tribinama, mahanje srpskom zastavom ili pisanje komentara po društvenim mrežama “Kosovo je Srbija”. Biti Srbin znači da treba pomoći bližnjem kad god možemo i, što je još važnije, kad ne možemo. Tada smo pomerili granice mogućeg. Mi do danas nismo naučili da je sloga ta koja Srbina spasava. Moramo biti jači od svog ega. Sloga je nada koja nam nedostaje, a koja može da nas izvede iz ovog duhovno-emotivnog lutanja u kome se nalazimo i u kojem proždiremo jedni druge – priča glumac.

Biković je otkrio i da zbog trenutne situacije u svetu i pandemije nije mogao da prihvati neke projekte u Rusiji, ali i to kako ga je slava promenila.

Popularnost utiče na mene. Na primer, dok sam sedeo u hotelu gde smo snimali “Južni vetar 2”, prilazila su mi deca da se slikaju sa mnom. Čovek od krvi i mesa može da se slika pet puta, ali već šesti put nisam sedeo na otvorenom, već sam se sklanjao jer nisam mogao da sedim na miru, da jedem, da pričam. Ljudi su mi stalno prilazili da me dižu da bih se slikao sa njima. Ili, na primer, idem gradom i pričam telefonom, zaustave me i prekinu mi razgovor da bi se slikali sa mnom. I onda kada ja kažem: “Je l’ vidite da pričam telefonom?”, oni se naljute. Nekad mi smeta i kada svi pilje u mene, gledam da se sklonim tada. Svakako, zahvalan sam na pažnji koju imam, ali je prijatna samo do određene mere – rekao je Miloš.

View this post on Instagram

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

O Holivudu ne razmišlja, a evo šta kaže o novcu i zaradi u Srbiji.

Retko sam uloge birao samo zbog novca. Naročito ne u Srbiji, jer ovde novca nema. Tačnije, nema ozbiljnog novca. Tek u poslednjih nekoliko godina industrija filma je počela da se razvija, tako da sam uloge uvek birao jer su mi se dopadale – priznao je Biković.
Miloš ne krije da ume i da zaplače, a evo kada to najčešće radi.

To su neki intimni momenti o kojima ne bih govorio, ali ima i nekih momenata kada sam pod stresom, pa gledam nešto na Instagramu i ugledam neke mačiće kako se nešto igraju i onda zaplačem na to kao neka strina. Ne znam šta mi bude u tom trenutku, iskreno – ispričao je popularni glumac.