Pazite se: Ove stvari nemojte raditi dok se Merkur kreće retrogradno

Ove godine retrogradno kretanje Merkura dešava se od 8. juna do 3. jula, pa pročitajte šta nije preporučljivo u tom periodu raditi.

Planeta Merkur je poznata kao predvodnik komunikacije u astrologiji i jedna je od najjačih planeta koje utiču na našu sreću. Bilo da se Merkur kreće direktno ili retrogradno, mi osećamo njegove efekte u svim aspektima naših života.

Ove godine retrogradno kretanje Merkura dešava se od 8. juna do 3. jula, pa pročitajte šta nije preporučljivo u tom periodu raditi.

Ne započinjite ništa. Završite samo ono što je već započeto.
Bez obzira na to koliko vam je neka ideja u tom trenutku odlična, sačuvajte je u glavi dok se ne završi retrogradno kretanje Merkura. Postoji velika mogućnost da propuštate veoma važnu informaciju vezanu za nju ili da nekome to neće zvučati tako originalno kao i vama. Umesto toga, iskoristite ovaj period da završite ono što ste započeli.

Astrolozi kažu da je ovo najbolje vreme da preispitate svoj rad i projekte. Zapravo, to se odnosi na sve sfere života od posla, preko novca do veza. Najbolje je da ne započinjete novi posao i ne udajete se u ovom periodu. Umesto toga samo planirajte.

Ne kupujte skupo pokućstvo. Poredite cene.
Kola, kompjuter, frižider, pa čak i komad nakita nije prepručljivo kupovati tokom retrogradnog Merkura iz više razloga. Prvi, vrlo je verovatno da ćete kupiti nešto sa falinkom. Druga stvar, vrlo je moguće da ćete platiti više i nećete pogoditi period kada je sniženje ili uspeti da se dogovorite oko cene.

Ukoliko kupovina može da sačeka onda neka bude tako. U međuvremenu, ovo vreme provedite tako što ćete porediti cene proizvoda u različitim radnjama i zapravo doneti pravu odluku kada se Merkur bude kretao pravim tokom.

Nemojte potpisivati ugovore ili obećavati nešto. Dogovarajte se i preispitajte postojeće kontakte.
Ovo je zapravo i najpoznatiji savet kada je period retrogradnog Merkura u pitanju. Izbegavajte da vaš potpis stoji ispod ugovora, jer ako se to desi vrlo je moguće da će uslediti serija nesporazuma koja će dovesti do lošeg rezultata. Zapravo ovo je odličan period za dogovaranja.

Da li ste planirali da pitate šefa za povišicu? Iskoriste ovaj period. On je savršen za preispitivanje toga koliko vredite. Raskinuli ste sa dečkom i premišljate se? Ako znate da ćete mu se vratiti nemojte odmah, sačekajte da prođe retrogradno kretanje Merkura.

Nema potrebe da se sakrivate u mišju rupu – živite normalno! Ipak, očekujte zastoje i malere, prenosi B92.
Strpljenje je ključ tokom perioda retrogradnog Merkura. Na primer, ukoliko ste planirali put i shvatite da je tada period retrogradnog Merkura to ne znači da treba da otkažete put! Jednostavno uzmite u obzir da može doći do manjih neplaniranih situacija i dodatno se pripremite. Proverite prtljag kako biste videli da li ste sve potrebno spakovali. Proverite dokumenta i očekujte neka odstupanja od plana zbog nesporazuma koji tih dana vladaju. Jednostavno, nosite se s tim.

Ukratko, retrogradni Merkur u astrologiji ne mora biti tako loša stvar. Astrolozi savetuju da ne idete protiv njegovog toka, samo ćete doživeti više stresa. Zapravo, period retrogradnog kretanja Merukura odličan je period kada ćemo malo usporiti, preispititati svoje odluke i shvatiti šta nam je možda promaklo u prošlosti.