PAŽLJIVO GA POSMATRAJTE: Dame, GOVOR TELA vam otkriva da li vas muškarac VARA!

prevara
pixabay.com

Ako sumnjate da vas muž ili dečko varaju verovatno ćete preduzeti određene korake, kao na primer da proverite njegov telefon. Ipak, da li vam je partner veran možete da zaključite na osnovu govora tela.

 

Privlačnost i seksualni odnosi mogu da stvore povećanje testosterona i suptilne promene na telu – rekla je za Indipendent Pati Vud, stručnjak za govor tela.

Ona ističe da alfa signali ne moraju nužno da znače da vam je partner neveran, ali ako se govor njihovog tela iznenada promenio to bi moglo da znači da imate problem. To bi moglo da se manifestuje u pokušaju muškarca da izgleda viši tako što će se isprsiti i ispraviti ramena. To je čest pokušaj za slanje alfa signala.

Ona dodaje da je posebno zanimljivo i stajanje raširenih nogu jer se na taj način stvara stabilna baza i sugeriše da se osoba oseća samouvereno.

Ako neko stoji raširenih nogu to bi mogao biti podsvesni pokušaj da telo izgleda veće i šire, a Vud kaže da je to signal dominacije.

Zauzimajući takav stav pripremate svoje telo u slučaju napada druge osobe, a Vud tvrdi da to može značiti da muškarac ima novu osobu u svom životu koju želi sakriti.

Druga odlika širokog stava je činjenica da muški polni organ postaje ranjiv, što može biti način slanja poruke da se muškarac ne boji, misli da je toliko jak da niko neće ni pokušati da ga povredi.

To može da bude seksualni prikaz muškarca prema ženi ili pokazivanje moći muškarca prema muškarcu – navodi Vud.