PAŽNJA! Ovo ne smete da stavite na kožu dok se sunčate

Sunčanje Plaža Leto
Pixabay.com

Ako želite da zaštitite svoju kožu tokom sunčanja na prirodan način, onda saznajte koja ulja nikako ne biste smeli da koristite dok ste izloženi Suncu.

Koristimo različita eterična ulja, a leti ih je gotovo zabranjeno koristiti. Kantarionovo ulje ne smemo nikad stavljati pre izlaganja Suncu, dakle ako smo ga namazali na kožu mora proći barem 24 sata da bismo smeli da se izlažemo UV zračenjima sa sigurnošću da nećemo dobiti neželjene nuspojave.

Skoro isto važi i za maslinovo ulje koje ima fantastičan uticaj na kožu, vlaži je i čini elastičnom, ali neće vas zaštititi od ultraljubičastih zraka. Vrlo često može uzrokovati opekotine, koje učestalim ponavljanjem izazivaju trajna oštećenja na našoj koži poput hiper-pigmentacije, solarne keratoze ili raka kože.

Upravo zbog toga svom telu svakako treba da priuštite adekvatnu zaštitu kremama s odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Smatra se da krema sa zaštitnim faktorom 50 delotvorno filtrira i štiti od 98 posto UVA zraka koje dolaze do naše kože, što je i maksimalni zaštitni faktor.

Stručnjaci ističu da su u poslednjih dvadesetak godina istraživanja potvrdila da UVA zračenje takođe uzrokuje i oštećenja stanica u bazalnom sloju epidermisa, pa se danas smatra da i UVA može doprineti ili čak uzrokovati karcinom kože.

Primena krema sa visokim zaštitnim faktorom važna je za sve, a posebno je značajna za osobe koje su svetlijeg tena i čija koža uvek izgori pri izlaganju suncu.loading...