PET BILJAKA IDEALNIH ZA KANCELARIJU: Privlače veliko bogatstvo, donose prosperitet, upijaju duvanski dim

Stresu smo izloženi gde god se okrenemo, a, čini se, na poslu najviše. Da bismo ga, kao i nervozu, sveli na minimum, dovoljno je da svoj radni prostor oplemenimo biljkama.

Pixabay.com

One ne samo da će svojim izgledom učiniti da prostor lepše izgleda, već će nam neke od njih doneti i sreću. Pitate se kako?

Znano je da biljke pročišćavaju vazduh, a dokazano je da pojedine mogu da smanje negativne vibracije, emituju pozitivne i pomognu nam da ostanemo pribrani u stresnim situacijama. Evo nekih od njih:

JADE PLANT – CRASSULA OVATA

Prema feng šuiju, biljke sa zaobljenim lišćem donose bogatstvo i uspeh, a ova, još znana i kao “biljka novca”, japanska je sadnica koja po verovanju pomaže finansijskom uspehu i prosperitetu.

LUCKY BAMBOO – SREĆNI BAMBUS

Bambus
Pixaby.com

Iako se ovako zove, ova biljka uopšte nije bambus, već je iz porodice dracena. Veruje se da donosi veliko bogatstvo, zdravlje i mir u svakom prostoru, pa i u kancelariji. Održava se lako, a povremeno zahteva malo orezivanja.

PEACE LILIES – SPATIFILUM – LJILJAN MIRA

Izgleda egzotično a potrebno mu je veoma malo pažnje. Znan je kao osveživač vazduha, simbol pozitivnosti i dobre volje, a njegovi čvrsti cvetovi, prisutni tokom dužeg vremena, odlično se uklapaju u svaku kancelariju.

DRAGON TREE – ZMAJEVO DRVO

Donosi sreću na radnom mestu, uklanja toksine iz vazduha, a zanimljivo je da uopšte ne morate da ga zalivate. Dovoljno je da ga orošavate ili prebrišete s vremena na vreme vlažnom krpom. Njegovoj popularnosti doprinosi i to što ne zahteva direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.

ENGLISH IVY – ENGLESKI BRŠLjAN

Najefikasniji je prirodni čistač vazduha, a može da odstrani i najteže zagađivače, pa je odličan izbor za kancelarije u kojima je smanjen ili ne postoji dovod svežeg vazduha. Odlično “upija” duvanski dim.