PET TIPOVA LIČNOSTI: Saznajte kojoj kategoriji pripada vaša mačka (GIF)

Mačka
pixabay.com

Malo uobražene, previše umiljate, luckaste i radoznale – mačke su savršeni kućni ljubimac za svaki dom. U svetu postoji više od 600 miliona mačaka, a prema nedavnom istraživanju sve one dele pet crta ličnosti. Na osnovu osobina, možete saznati kojoj kategoriji pripada vaša mačka.

 

Tokom svoje karijere, doktorka Loren Finka je “intervjuisala” više od 200 mačaka i njihove vlasnike. Kako je posmatrala ponašanje ovih životinja, uz kombinaciju određenih testova i upitnika za vlasnike, ova doktorka došla je do zaključka da sve mačke imaju jednu od pet crta ličnosti, odnosno određene individualne razlike koje ih svrstavaju u različite kategorije, piše Viralnova.com.

Ličnost mačke određuje kombinacija genetike, kao i rano životno iskustvo. Jedino pitanje koje se sada postavlja jeste: kakvu mačku vi imate?

1. Ljudska mačka

Ove mačke idealne su za kuću. Obožavaju da budu pored svog vlasnika. Ukoliko vaša porodica broji više članova, budite sigurni da će ova maca za vlasnika izabrati samo jednu osobu kojoj će se svakodnevno umiljavati i iskoristiti svaku priliku kako bi se “ugnezdila” u krilo svog gazde.

Ako vam je vaša maca nekada “pravila hleb” (termin koji se koristi kada mačka nežno i naizmenično šapama pritiska određeni deo vašeg tela ili garderobe) budite sigurni da pripada ovom tipu ličnosti.

via GIPHY

 

2. Mačka mačke

Ove mačke idu u paru. Idealne su za osobe koje dosta rade. I dok je njihov gazda na poslu, “mačka mačke” će sa svojim parom znati kako da uživa – maziće se, igraće se, spavaće zajedno i to je ono što njih ispunjava. Nisu previše vezane za gazdu. Šta god da je potrebno da se uradi, ove mačke, učiniće to sa svojim “krznenim” prijateljem.

via GIPHY

 

3. Radoznale mačke

Poznato je da su mačke, generalno, radoznale. Međutim, mace koje pripadaju ovoj kategoriji imaju posebnu sklonost ka njuškanju i istraživanju. Njima ne može ništa da promakne, a jedna napomena ako je i vaša maca ovakva – budite opezni i pažljivi u tome šta ostavljate po stanu.

via GIPHY

 

4. Mačke lovci

Većina mačaka se rađa sa urođenim instiktom za lov. “Mačke lovci” vam čak mogu doneti poklon, s vremena na vreme. Kada kažemo poklon, mislimo na miša ili neku ptičicu. Ove mačke se odlično snalaze u ruralnim oblastima i najbolje je da ih držite tamo gde mogu da se igraju do mile volje. Ukoliko imate mačku iz ove kategorije, obezbedite joj veliki broj igračaka i zabavljajte se svakodnevno sa njom.

via GIPHY

 

5. Mrzovoljna mačka 

Ovim mačkama nije potreban čovek da bi bile srećne! Uvek se nalaze po strani, nezavisne su i nisu veliki ljubitelji maženja. Njima je potrebno obezbediti dovoljno prostora kako bi same “lutale”, istraživale i zabavljale se. Obavezno, bez smetnje ljudi ili drugih životinja. Stalno su u pripravnosti. 

via GIPHY

Dakle, kojoj kategoriji pripada vaša mačka?loading...