PET PREDNOSTI TUŠ KABINE: Četvrta će naročito značiti svakoj SAVREMENOJ DOMAĆICI

Tuš kabina
Pixabay.com

Tuš kabine sve više dobijaju na popularnosti u poslednje vreme i sve češće verovatno i čujete kako se neko odlučio da upravo u svoje kupatilo ugradi tuš kabinu, koju do sada nije imao. I to nije slučajno, već za to postoje veoma valjani razlozi.

 

Primetno je da su stručnjaci počeli da veoma vode računa o samom dizajnu i funkcionalnosti opreme za kupatilo, pa tako i tuš kabina, čiji kvalitet je značajno unapređen.

Praktičnost

Tuš kabine su vrlo jednostavne i lake za upotrebu. Obično važi neko nepisano pravilo da se u kupatila manje površine ugrađuju tuš kabine, kako bi zauzele što manje mesta. Međutim, to nije jedini razlog zašto treba da se odlučite za tuš kabinu. Sigurno ste primetili da se nekada i u velikim kupatilima nalaze tuš kabine. One mogu da budu i veće površine, a samim tim su i praktičnije za upotrebu.

Takođe, staklo kod tuš kabina je vrlo jednostavno osmišljeno, a sa druge strane veoma korisno i mnogo bolje rešenje od obične zavese. Zavesa koja se nalazi na kadama se veoma teško čisti, a nekada može da upije mirise i od vode da se ubuđa, tako da morate često da je menjate.

Međutim, održavanje stakla na vratima tuš kabine je jednostavnije i ne morate da ih menjate sve dok ne odlučite da staru tuš kabinu zamenite novom.

Sigurne za upotrebu

Iako je mnogo manja šansa da ćete se okliznuti u tuš kabini nego u kadi, ipak treba biti oprezan. Dno tuš kabine je specijalno dizajnirano tako da vam gotovo ne dozvoljava da se okliznete. Tuš kabine se preporučuju i kada u domu imate starije osobe ili osobe koje imaju nekih određenih problema sa kretanjem i slično.

Za takve osobe tuš kabina će biti najsigurnije rešenje, jer se lako u nju ulazi i izlazi, zato što je vrlo malo izdignuta od poda. To ipak nije slučaj sa kadama, koje u ovim slučajevima nisu poželjne.

Ekonomičnost

Stručnjaci navode da se mnogo manje vode potroši u tuš kabinama, nego u kadama. Međutim, oni koji kade koriste samo za tuširanje potroše isto onoliko vode koliko potroše i oni koji koriste tuš kabine.

Međutim, ta razlika se pravi za one koji vole da uživaju u napunjenoj kadi. Tada je već veoma primetno da je potrebna veća količina za one koji vole da se brčkaju. Ugradnjom tuš kabine ćete lišiti sebe pomenutog uživanja, ali ćete zato manje plaćati vodu.

Uklapaju se dizanjerski u svako kupatilo

Kao što je već rečeno na početku, tuš kabine se uglavnom biraju za manja kupatila. Međutim, dobra stvar kod njih je što ih možete odabrati i za manja i za veća kupatila, dok to nije slučaj sa kadama. Profesionalci koji se bave adaptacijom kupatila navode da kadu možete izabrati samo u slučaju da je vaše kupatilo prostrano. Iz tog razloga, tuš kabine se prave u različitim oblicima i dimenzijama, a modela ima pregršt.

Zato, ne morate da brinete da li će se tuš kabina uklopiti u vaše kupatilo, jer su o tome već razmišljali stručnjaci.

Funkcionalnost

 

Pored toga što imaju osnovnu svrhu, a to je održavanje lične higijene, tuš kabine mogu da služe i kao sredstvo za relaksaciju. Mnogi proizvođači tuš kabina nude masažere u sklopu same tuš kabine.

Verujemo da će vam to biti možda i bolji užitak od brčkanja u napunjenoj kadi. Naravno da su ovakvi tipovi tuš kabina skuplji, ali i relativno prihvaljivi kada uporedite sa hidromasažnim kadama koje dostižu cenu i do nekoliko hiljada evra. Ako imate finansijskih mogućnosti, ugradite i masažere, nećete se pokajati sigurno.