Pet stvari koje lako možete uraditi ujutru, a koje će vam promeniti život nabolje

Budilnik
Pixabay.com

Ako ovih pet stvari uradite ujutru, unapredićete život, definisati prioritete i krenuti ka ostvarenju vaših ciljeva

 

Ako želite da imate uspešan dan na poslu, važno je da budete puni energije i u porpunosti koncentrisani i fokusari na ono što radite i želite da postignete. Da biste to postigli možete se pridržavati ovih pet saveta kako biste ceo dan ostali raspoloženi i fokusarini na ono što radite.

1. Istegnite se i uradite nekoliko vežbi

Vežbanje pre odlaska na posao pomoći će vam da raščistite um i oslobotite se stresa. To može da bude joga, trčanje, pilates, podizanje tegova.

2. Trudite se da jedete što zdravije za doručak

 

Ne zove se doručak džabe glavnim obrokom. Čak jedna nemačka poslovica kaže: “Ujutru jedi kao car, u podne kao kralj, a u veče kao prosjak.” Kako biste na pravi način obezbedili da imate koncentraciju ceo dan, a da se osećate razbuđeno ujutru za doručak jedite hranu punu vitamina i vlakana. 

3. Obrišite sve nepotrebne poruke

Brisanje poruka na mailu kao i na telefonu i ne potrebnih poruka na društvenim mrežama pomoćiće vam da se fokusirate na ono što je važno i uštedećete sate koje biste izgubili na naknodno sređivanje elektronske pošte.

4. Odredite ciljeve koje želite da postignete

To je najbolje uraditi svako veče pre spavanja. Pošto sredite poštu (običnu i elektronsku), uvek postavite i listu ciljeva za taj dan, narednih par dana ili celu narednu sedmicu. Ovaj spisak ce vam pomoći da shvatite tačno šta želite da postignete u tom danu ili nekom dužem periodu.

5. Napravite “listu zadataka”

Pošto uspostavite ciljeve, naredni step neka bude odabiranje koji je važniji pa stoga i čije obavljanje prvo dalzi na red.

Ovakve liste su dobre jer nas stalno podsećaju šta su nam prioriteti i ukom smeru treba da idemo da bismo ostvarili naše ambicije.