PIKNIK BEZ ADITIVA: Uživajte u danu u prirodi uz SAVRŠEN ROŠTILJE bez nezdravih dodataka mesu

Danas, kada smo svesni važnosti kvaliteta namirnica koje svakodnevno jedemo I zbog čega pomno biramo artikle koje koristimo na našem meniju, uglavnom se opredeljujemo za proizvode iz proverenih izvora, jer samo tako pouzdano znamo odakle oni tačno dolaze, na koji način se pripremaju, tretiraju I obrađuju I šta sve sadrže (I, što je još važnije, šta ne sadrže).

Promo

Dok je sezona izleta na vrhuncu, sve brojne ljubitelje roštilja sigurno će obradovati vest na koji način mogu pripremiti svoje omiljene delikatese na roštilju bez straha, da li je meso koje koriste prilikom roštiljanja sumnjivog kvaliteta.

Linija za roštilj bez aditiva

Naime, nova piknik linija bez aditiva koju je razvila Perutnina Ptuj, sastoji se od svežih, najkvalitetnijih I najtraženijih delova pilećeg I ćurećeg mesa iz sopstvenog uzgoja, kao I onog nastalog sa mnogobrojnim uzgajivačima širom zemlje.

Kako je postignut vrhunski ukus zdravog obroka

Zahvaljujući pažljivo kontrolisanim I najnaprednijim tehnološkim procesima, kvalitet proizvoda postiže se pomoću prirodnih začina I aroma što garantuje vrhunski ukus I zdrav obrok. Važno je naglasiti I to da su na razvoju ove nove linije piknik mesnih proizvoda učestvovali stručnjaci iz različitih sfera, od onih zaduženih za nove prehrambene tehnologije, preko eksperata za prehranu I nutricionizam, pa sve do struke zadužene za marketing, a sve to kako bi krajnji korisnici I potrošači dobili vrhunski proizvod.

Među najpoželjnijim jelima od mesa na roštilju bez aditiva, koje su sada dostupne u Perutnini Ptuj, izdvajamo sledeće: štapiće od mini filea ili karabataka, marinirani mali batak, burgere, gurmanske pljeskavice, kobasice ili šiš ćevap.

Ćevapčići od pilećeg mesa

Priredite roštilj sa zdravim, nemasnim belim pilećim mesom iz nove piknik-linije Perutnine Ptuj I spremite se za pravu erupciju izvanrednih ukusa. Možda vam na prvu zvuči neobično sintagma “ćevapčići od pilećeg mesa” jer ste navikli na one od mešanog mesa, ali nakon što ih jednom probate, zaljubićete se već nakon prvog zalogaja.

Uz sve druge komparativne prednosti, reč je o laganom I lako probavljivom obroku zahvaljujući kojem ćete izbeći neugodan osećaj težine u želucu koji se često pojavljuje nakon uživanja u roštilju.

PRIPREMA ZDRAVIH ZALOGAJA

 • Pre roštiljanja meso držati na hladnom, jer se zagrevanjem može ubrzati prirodan proces kvarenja.
 • Meso uvek dobro ispecite, ne samo spolja, nego I iznutra (pripazite da ovi unutrašnji delovi ne ostanu nepečeni).
 • Za pripremu na roštilju, najbolji su komadi mesa koji nisu preveliki, jer će se tako ravnomerno ispeći.
 • Nikada ne zaboravite higijenu, kako samog mesa, tako I mesta na kojem ga pripremate, kao I na pribor koji pritom koristite. Nož kojim režete meso redovno peritei brišite krpom ili papirnatim ubrusom. Ako koristite krpu, obratite pažnju na to da bude čista (zato je najbolje pripremiti ih nekoliko), nikada ne koristite isti nož za rezanje mesa I salate, kao I drugih namirnica, poput hleba.

KOJE SU ZAPRAVO PREDNOSTI NAMIRNICA KOJE NE SADRŽE ADITIVE I DRUGE NEŽELJENE SASTOJKE?

Ovi sastojci koriste se kao dodaci prehrambenim proizvodima kako bi se poboljšao njihov ukus, pojačala aroma, produžio rok trajanja I druge stvari, ali su neki od njih loši za ljudsko zdravlje.

Perutnina Ptuj se može pohvaliti mesom najvišeg kvaliteta, čiji celokupni process, od uzgoja do pakovanja ispunjava najrigoroznije evropske standarde. Posebnu pažnju pridaju sastavu I kvalitetu samog mesa, ali I dodataka poput začina I marinade. Kod njih je naglasak na minimalnoj količini dodataka, kako bi se očuvao izvorni ukus mesa Perutnine Ptuj, koji je nadaleko poznat po svojoj mekoći, sočnosti I prirodnom domaćem ukusu. Kao I samo meso, svi dodaci prolaze process višestruke provere svežine I kvaliteta, a upotrebljavaju se samo oni koji su zaista neophodni I nužni.

Upravo iz tog razloga možete uživati u letnjem pikniku uz maksimalno zdrav obrok koji sadrži samo prirodne začine I mirise.

DODATNI SAVETI – POBRINITE SE ZA DOBRU ATMOSFERU I UGOĐAJ

 • U zavisnosti od povoda piknika (rođendan, godišnjica, žurka, ili jednostavno želite da uživate u dobroj hrani I provodu na svežem vazduhu) ponesite I odgovarajuće rekvizite kojima ćete ukrasiti ambijent. To mogu biti ukrasne (I praktične) salvete, prigodni tanjiri sa odgovarajućim motivima, stolnjak, raznobojne sijalice, sveće, baklje… Uvek možete dekorisati I hranu uz pomoć detalja, kao što su ukrasne zastavice, papirnate kesice za hot-dog, hamburger ili “pommes frites”…
 • Pritom, pokušajte što više da budete dosledni I držite se zadate tematike u svim segmentima I detaljima.
 • Nemojte se previse opterećivati ako nešto ne krene svojim tokom, na primer ako padne iznenadni pljusak (tada roštiljajte u blizini nekog zaklona koji će vam dobro doći usled kišei gde ćete moći da nastavite zabavu) ili ako neko zaboravi da donese salatu. Dobre vibracije su najvažnije I toga ćete se na kraju jedino I sećati.
 • Ne zaboravite bocu kvalitetnog vina kojim ćete začiniti okrepljujući obrok.
 • Pripremite dovoljnu količinu limunade koja je zdrava i osvežavajuća, a podjednako je vole I deca I odrasli.
 • Kada pakujete ćumur, proverite da li ste poneli dovoljnu količinu, kako vam ne bi nestao tokom pečenja.
 • Pobrinite se da bude dovoljno mesta za sedenje, za sve goste. Dobra rešenja su klupe, stolice, ležaljke I stolice na razvlačenje, ćebad, ali I jastučići razbacani oko stola u orijentalnom stilu.
 • Pripazite na sitnice kao što su otvarač za flaše, šibice za paljenje, sredstvo za čišćenje rešetke od roštilja, salvete I sl.

Perutnina Ptuj se može pohvaliti mesom najvišeg kvaliteta čiji celokupni process, od uzgoja do pakovanja, ispunjava najrigoroznije evropske standarde. Posebnu pažnju pridajemo sastavu I kvalitetu samog mesa, ali I dodataka poput začina I marinade.