PROPUTOVALI SU SVET ZAJEDNO: Poslao joj je pismo, a poslednja rečenica će vas SLOMITI!

ljubav
pixabay.com

Džejms i Ešli rešili su da zajedno proputuju svet. Na ovaj hrabar potez odlučili su se nakon mnogo godina provedenih u Denveru, radeći poslove koje ne vole.

 

Naime, Džejms i njegova devojka Ešli su 2015. godine napustili svoje poslove i kupili karte u jednom pravcu od doma u Denveru do Njujorka, pa odatle do Pariza. Naredna 114 dana proveli su putujući kroz 15 zemalja i 38 gradova, sami ali zajedno.

Pre nego što su krenuli na put, bili su u vezi oko tri godine i zapali u rutinu – ujutru se ne bi viđali jer je Eš imala duge poslovne vožnje. Jeli su na kauču i gledali “Netflix”, plašeći se sledećeg radnog dana.

Iz tog razloga su odlučili da rizikuju svoju budućnost zarad boljeg sada. A, upravo to je bila najbolja stvar koju su ikada uradili!

 

Nakon putovanja, Džejms je napisao svoju prvu knjigu o njihovim iskustvima, a kada je dobio prvu kopiju knjige poveo je Eš na pešačenje.

Pešačili su Apalačkim planinama do mesta njihovog prvog poljupca, gde je izvadio knjigu i zamolio je da pročita posvetu. 

Pismo koje je Džejms posvetio svojoj devojci vam prenosimo u celosti:

 

“Moja draga Eš, 

 

Bez tvog guranja nikada ne bismo pali. 

 

Oduvek si sanjala da proputujemo svet. Kada smo se prvi put upoznali samo o tome si pričala. Rekla si mi kako nemožeš da dočekaš da izađeš is svog malog studentskog grada, kako želiš da iskusiš život u drugom svetlu. 

 

Kada smo diplomirali, htela si da proslavimo 16 godina školovanja tako što ćemo putovati zajedno. Rekao sam ti da imamo nove karijere i da su ovo najbitnije godine. Rekao sam ti da nemamo ni novca ni vremena za putovanja i zamolio te da sačekamo još malo. Saslušala si me. 

Ustalili smo se u Denveru kako bi započeli karijeru. Punila si mlade umove ljubavlju i slovima kao vaspitačica, a ja sam podizao novac kako bih učio decu finansijskom pismenošću za velike neprofitne organizacije. 

 

Svake godine u ponoć, pošto smo sipali jeftini šampanjac i ljubili se nežno sa novogodišnjom grajom u pozadini, pitala si me da obiđemo svet. Zamolila si me da te odvedem u romantične ćoškove Praga i intimne obale Tajlanda. Molila si me da provedemo očajne i tople noći u Italiji. Svake godine si me molila i svake godine sam ti davao razlog da sačekaš. Rekao sam ti da ti treba više radnog iskustva. Slušala si me. 

Godinu kasnije, ponuđen mi je novi posao, posao iz snova. Kada sam došao kući sa tom vešću, bila si smrvljena. Oči su ti zasuzile dok si mi čestitala sa osmehom nešto za šta sam radio toliko dugo. “Sada možemo da odemo na odmor!” uverio sam te. Oboje smo znali da smo to odlagali godinama, a sanjali smo o tome čitav život. 

Par nedelja na novom poslu, a već sam ga mrzeo. To nije ono što sam mislio da će biti. Osećao sam se izgubljeno. Radio sam toliko dugo da bih stigao ove tačke, a onda shvatio da to nije to. Seli smo na kauč i pogledala si me u oči i rekla mi da imaš sjajnu ideju. 

Bio sam uplašen da napustim život u Denveru, ali uz tvoj osmeh bio sam siguran da će sve biti OK. Bilo mi je teško da prihvatim putovanje usled mnogo neprospavanih noći u sparnoj Toskani i napornih putovanja kroz džungle Tajlanda, ali kroz savladavanje ovih prepreka naša ljubav je jačala jer smo imali jedno drugo. Kada smo se vratili kući, bio sam uplašen da neću stići da završim moju knjigu sa putovanja ili da ne nađem izdavača, ali ti si me bodrila da nastavim sa pisanjem. 

Eš, ti si vetar mojim jedrima i mastilo mom peru. Bez obzira gde sam i šta radim, želim da imam tebe na mojoj strani. Svaka litica sa koje skočim, svaki moped koji skršim , svako jutro nakon noći trovanja hranom, svaki mediteranski zalazak sunca, želim te na svojoj strani. Ne želim da prestanem da istražujem sa tobom, Eš. 

Želiš li da se udaš za mene?”

Kajl Džejms živi i piše u Ešvilu, Severna Karolina, sa svojom verenicom, Ešli. Venčaće se u julu 2018. godine na jednom ostrvu u Hrvatskoj na koje su putovali. “Bez straha od pada” je Džejmsova prva knjiga, piše Kosmopolitan.