ZAŠTO JE RASKINUO? Ovo je 10 razloga zbog kojih će svaki muškarac da pobegne

Muškarac
Pixabay.com

Izdvajamo deset najčešćih razloga zbog kojih muškarci raskidaju. Odluke i razlozi i za prekid nikada nisu jednostavni, a vrlo često je teško definisati samo jednu stvar zbog koje se raskida. Ipak, izdvajamo najčešće razloge za raskid veze...

 

1. Nije spreman za ozbiljnu vezu

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg raskidaju muškarci i objašnjenje koje se najčešće čuje. Njima ozbiljna veza znači odricanje, obveze, kompromise i smanjenje vlastite samostalnosti. Zbog toga vezu vide kao teret, a ne kao nešto u čemu će uživati, kada osete da gube samostalnost beže.

2. Nije prioritet u vašem životu

Nasuprot prvom problemu je ovaj gde muškarac očekuje da postane centar ženinog sveta. Ukoliko imaju osećaj da nisu na prvom mestu, smatraju da veza nema budućnosti jer ih partnerka ne voli i ne ugađa dovoljno.

3. Partnerka ne brine dovoljno o sebi

Posebno je naglašen razlog za raskid ukoliko dođe do promene od početka veze i posle. Prestanak brige o svom izgledu, formi, odeći i šminki utiče na to da muškarac počinje gubiti interes. Sa jedne strane je osećaj da vam više nije zanimljiv budući da se ne brinete o tome kako izgledate, sa druge strane mu prestajete biti zanimljivi i privlačni. Muškarci danas sve više vode brigu o sebi i svome izgledu, pa isto očekuju i od partnerke.

4. Nestala je privlačnost

Kada jedna strana izgubi interes za drugu, situacija može postati prilično frustrirajuća. Nedostatak strasti u vezi počinje naglašavati i neke druge probleme.

 
5. Previše se svađamo

Svađe oko svake sitnice, učestale i bespotrebne naruše svaki odnos. Ako se na duge staze ni o oko čega ne možete dogovoriti, vezu postaje teško održati.

6. Postoji druga žena

Kada već postoji druga osoba, može se malo toga uraditi. Dok se o nekim drugim razlozima za raskid može razgovarati i pokušati nešto promeniti, u ovom slučaju je to dosta teško.

7. Partnerka se previše fizički promenila

Iako vas partner ne voli samo zbog izgleda, to je bio jedan od elemenata koji ga je privukao i zadržao.

 

8. Previše smo različiti

Bez obzira koliko na početku bili slični i imali slične ciljeve. S vremenom se to može promeniti. Mnogi parovi dođu do tačke u kojoj žele različite stvari. Često su te različitosti povezane sa navikama, karakterima ili ciljevima. Tada opstanak veze postaje pod znakom pitanja, posebno ako se poklopi nekoliko segmenata u kojima se ne slažete ili se ovaj razlog poklopi sa još nekim drugim.

 
9. Partnerka očekuje previše

Podsticajna partnerka je jedno, ali ako od partnera očekuje puno, ili kada to postane prenaglašeno deluje demotivšuće i frustrirajuće. Osećaj da ne ispunjavate ono što se od vas očekuje deluje negativno i loše utiče na vezu. Posebno je negativan uticaj kada partnerka očekuje da se naprave i ostvare stvari.

10. Ne slažete se sa njegovim prijateljima i porodicom

Iako to može biti u početku zabavno, posle počinje predstavljati veliki problem. Kada prođe prva zaljubljenost, postaje problem ako se mora odvajati segmente života.