PLANIRATE DA PROMENITE IZGLED ZIDOVA? Sa ovom bojom je nemoguće pogrešiti

Iako ona prema feng šuiju nije preporučljiva za spavaću sobu, postoje brojne prednosti zašto jedan zid u kući mora biti u ovoj boji.

Krečenje
Pixabay.com

Žuta boja u enterijeru doma i dalje ne izlazi iz mode. Koliko god da nekada pomislimo da je preterana ili da neće prijati našem oku, arhitekte vole da eksperimentišu tvrdeći da nikada do sada nisu naišli na neodobravanje vlasnika stanova.

Idealno uređenje enterijera, kakvo viđamo u časopisima, gotovo uvek podrazumeva i upečatljive detalje kakvi su jarki zidovi u jednom kutku doma. Ona boja koja nikada nije pogrešna i ne izlazi iz mode je žuta.

Zašto žuta boja?
Žuta je boja sunca, sjaja i vedrine. To je najstimulativnija od svih boja koju ljudsko oko prvo opaža. Zbog toga su u većini zemalja taxi vozila i školski autobusi upravo žuti. Karakteriše je velika talasna dužina, a mnoge će iznenaditi podatak da je žuta boja svetlija od bele.

Boje zidova jedan su najvažnijih delova uređenja stana, a žuta je dokaz da neke boje jednostavno ne mogu izaći iz mode, tvrde stručnjaci arhitekte iz Duluxa.

Najčešće se traže žute nijanse boje šampanjca, vanilije ili putra, a razlog popularnosti ove boje je njena atraktivnost i povezivanje sa srećom, toplinom i svetlom.

Žuta boja deluje pozitivno na ukućane i donosi novu energiju, pa je upravo zato ljudi najviše koriste u kancelarijama i kuhinjama.