PLANIRATE DUŽE PUTOVANJE? Ako kupite avionsku kartu OVOG DANA očekujte VELIKI popust

turisti
Pixabay.com

Moguće je uštedeti mnogo novca ukoliko kartu za planirani avionski let rezervišete na vreme. To podrazumeva da se mesto na letu mora rezervisati tačno određenog dana u nedelji, u određeno vreme, ali i mnogo unapred.

 

Tako, na primer, možda na odmor ne biste ni pomislili u utorak, pošto je radna nedelja na samom početku.

Međutim, upravo rezrevisanjem karte u utorak možete proći 11 odsto jeftinije u odnosu na najskuplji dan za bukiranje – nedelju, piše britanski Express.

Stara poslovica “Ko rano rani, dve sreće grabi”, ne važi kada je rezervisanje avionskih karata u pitanju. Ukoliko se rezervacija izvrši uveče, karte mogu biti i do 9 odsto jeftinije u odnosu na jutro.

I, kao što već dobro poznato, najveća ušteda ostvaruje se rezervisanjem karte unapred, budući da je njena kupovina na dan leta ubedljivo najskuplja opcija.

Moguće je uštedeti i do 34 odsto od ukupne cene ukoliko se karta rezerviše 60 dana unapred, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt za kupovinu avio karata Momondo.

U zavisnosi od kompanije ili akcije koja je u ponudi, popust koji putnik može da ostvariti za rainju retervaciju može biti i mnogo veći.