PLANIRATE KREČENJE? Dizajneri enterijera savetuju da su OVE boje NAJBOLJI izbor

U enterijer se vraćaju prirodne, ali smele nijanse

Krečenje
Pixabay.com

Ove sezone u domove bi, prema savetima dizajnera enterijera, trebalo da se vrate prirodni zemljani tonovi. Ovi tonovi prisutni su već neko vreme u uređenju enterijera, ali novitet ove sezone je što se sele i na zidove, pa će tako belu i krem boju zameniti terakota ili čak zagasito zelena i duboko tamno plava.

Takođe, veoma su aktuelene i pesak-siva boja, kao i toplo braon.

Ove boje na zidovima mogu „zagušiti“ prostor, pa je savet da se u manjim prostorima ne koriste na svim zidovima, već na jednom – centralnom zidu. U slučaju da živite u većoj kvadraturu, možete čitavu prostoriju obojiti u neku od predloženih nijansi.

Dizajneri savetuju da se uz ove boje najbolje kombijuje sveden i monohromatski nameštaj – boje poput bele, krem, kao i prirodnog drvo i diskretni zlatni detalji.

Takođe, trend tapeta u stilu sedamdesetih je itekako „in“, pa ukoliko želite promenu bez četke i kante, možete se opredeliti za neki od mnogih dezena ovog tipa na tržištu.

Kako stavri stoje, izgleda da će predstojeća sezona u uređenju enterijera podsećati na 70. godine prošlog veka uz, naravno, moderne zaokrete.