Britanski princ Hari i Megan Markl zvanično su proglašeni mužem i ženom danas na ceremoniji punoj emocija u crkvi Svetog Džordža u dvorcu Vindzor, mestu punom istorije za britansku monarhiju.

 

Par je proglasio venčanim nadbiskup Kenterberija Džastin Velbi, poglavar Anglikanske crkve, pošto su razmenili obećanja da će voleti jedno drugo dok ih “smrt ne razdvoji” pred oko 600 zvanica među kojima su bili kraljica Elizabeta Druga i njen suprug princ Filip kao i čitava plejada zvezda.

 

Među zvanicama koje su prve došle na venčanje su televizijska voditeljka Opra Vinfri, pevač Elton Džon, glumac Džordž Kluni sa suprugom Amal Kluni i fudbaler Dejvid Bekam i njegova supruga, modna kreatorka Viktorija Bekam. Tu je i teniserka Serena Vilijams, kao i komičar Džejms Korden.

Britanci su danas zapravo skromni! Ovo su NAJVEĆA KRALJEVSKA VENČANJA u istoriji, na listi i SVADBA JEDNOG SRPSKOG VLADARA

 

Britansko-američki par sada će zvanično biti poznat pod imenom vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, i vojvotkinja će zauzeti svoje meto među visokim članovima kraljevske prodice.

Oni su posle ceremonije izašli ispred crkve da pozdrave odabrane okupljene obožavatelje, posle čega su krenuli u otvorenim kočijama u svadbenu povorku ulicama Vindzora, gde ih je dočekalo mnoštvo sveta.

 

Megan Markl su do oltara dopratili britanski prestolonaslednik, otac mladoženje princ Čarls i 10 malih paževa i deveruša. Među decom su bili i četvorogodišnji princ Džordž i trogodišnja princeza Šarlot, deca Harijevog starijeg brata princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža.

ŠOK NA KRALJEVSKOM VENČANJU: Kada mu je otac prišao princ Hari je izgovorio REČENICU OD KOJE SU SVI ZANEMELI

 loading...