PLOVI “BROD BUDALA”: Narodne poslovice u izvođenju RAMBA AMADEUSA nikada nisu bile OVAKO AKTUELNE (VIDEO)

Na albumu se nalazi 10 pesama koje su povezane u jednu celinu. U pitanju je Rambov 12. studijski album koji objavljuje u saradnji sa izdavačkom kućom Fair Share.

Printscreen

Rambo Amadeus je svoj najnoviji album objavio na digitalnim platformama. Posle YouTube-a album “Brod Budala” je dostupan na svim strеaming servisima putem sledećeg linka: https://ramboamadeus.streamlink.to/BrodBudala

Za naslovnu numeru Rambo je izjavio da ju je napisao nakon što je obratio pažnju na stvarni uticaj narodnih poslovica koje su nam svima u mladosti servirane kao “Modus vivendi”.

– Moja je namjera da ove poslovice osvijetlim iz nekog novog ugla, skrećući pažnju na njihov potencijalno štetan uticaj. Uvijek zamišljam kako bi Vanzemaljci – neka bistrija civilizacija od Zemljana tumačila naše mudrosti. Na primer – poslovica “Pametniji popušta”, ona je najštetnija. Naravno da pametan čovjek treba da se skloni budali i siledžiji sa puta, ali to nikako ne znači da ne treba da nastoji da ga nadmudri, na vješt način sprovede svoju volju, minimizira uticaj budale na razvoj događaja, u suprotnom se neumitno vraćamo u kameno doba – izjavio je Rambo.