POD HITNO U NABAVKU: Dom nije dom bez ovih ključnih stvari!

stan
Pixabay.com

Da li je vaš stan opremljen kako treba - da li imate sve što taj stan čini pravim domom?

 

Ukoliko opremate stan ili kuću i usred ste kupovine nameštaja zastanite i obratite pažnju na to šta sve jedan pravi dom treba da ima. Ako ste već dugo okruženi starim stvarima i želite da renovirate svoj dom, ovo je osnovno na šta morate da obratite pažnju.

Udoban dušek

Provodimo otprilike trećinu života spavajući, pa nema dobrog argumenta protiv činjenice da je udoban dušek nešto najvažnije što morate imati u stanu. Nažalost, nije uvek lako uklopiti i budžet u odabir dušeka, ali želimo vam mnogo sreće u tome.

Umetnine

Svaki dom mora da ima umetnička dela koja ga čine toplijim i ličnijim. Kao deo dizajna enterijera, detalji koji će se nalaziti na zidovima i policama moraju biti visoko na vašoj listi prioriteta. Umetnost nije opcija, dekoracija nije opcija, već moranje – prilagodite svoj stan sebi tako da detalji koji vas okružuju govore mnogo o vama.

 

Zelenilo

Čak i ako niste nadareni za uzgajanje biljaka, zelenilo morate imati u stanu – i to ne samo zbog estetike. Biljke će poboljšati i kvalitet vazduha u vašem domu. Raspitajte se u rasadnicima za koje vrste je potrebno malo znanja (ili talenta) i nege, pa obogatite svoj prostor zelenilom.

Servis tanjira

Posuđe je važno i koristimo ga svakodnevno, to niko nikada nije ni sporio. Međutim, naši stari su imali svakodnevno posuđe i one posebne servise tanjira koji se koriste za praznike i za goste. Da bi vaš stan postao pravi dom bitno je da nabavite posuđe koje će činiti da se osećate dobro i dok kuvate i dok jedete.

Zavese

Ništa lepše nego kad u stan prodre prirodna svetlost, ali postoje trenuci kada je ono što vam je potrebno jeste navlačenje zavesa. Bilo da hoćete da se zaklonite od svetlosti ili da malo zaštitite privatnost. Uz to, zavese su bitan detalj dekoracije i utopliće vaš životni prostor.

Utočište

Bilo da je reč o udobnoj fotelji u kojoj volite da čitate, kožnom kauču na koji se izvalite da gledate televizor ili o kadi u koju se potapate nakon teškog radnog dana, dom nije dom bez kutka u kojem sabirate svoje misli. Osmislite dobro šta će vas činiti srećnima posle dugog dana i opremite svoj stan valjano.