Podrška kolega: GLUMCI KOJI SU STALI UZ DANIJELU i pokazali kakvi su muškarci (FOTO)

Glumicu Danijelu Štajnfeld, koja je u petak u tužilaštvu otkrila da ju je u maju 2012. godine silovao Branislav Lečić, podržale su mnoge kolege.

Printscreen

Među prvima su se u znak podrške oglasile Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje su početkom godine za isti čin prijavile učitelja glume Miroslava Aleksića, a potom su i ostale ličnosti iz sveta glume stale uz Štajnfeld. Među onima koji su svesrdno podržali mladu koleginicu našli su se Goran Bogdan, Andrija Milošević, Miloš Timotijević, Ivan Mihailović i Stevan Piale, koji su primer mnogim muškarcima.

Glumac Goran Bogdan je u znak podrške Danijeli Štajnfeld na svom Instagram nalogu objavio originalnu fotografiju na kojoj pozira u ružičastoj haljini s uzdignutim srednjim prstom.

“Nisam tražila…šta nije jasno”, napisao je Bogdan uz fotografiju i tako svojom objavom pružio podršku ženama koje su žrtve silovanja.

U heštagovima je dodao poruke poput “ne dam te sestro”, “dosta je bilo” i “no pasaran”.

Andrija Milošević još jedan je od manjine glumaca koji su stali uz Danijelu.

On je na svom Instagram nalogu objavio mejl koji je Mirjana Karanović poslala Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u kome navodi da odbija da igra u predstavi s Lečićem.

“Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi ‘Mamu mu je*em ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac”, stoji u mejlu koji je glumica poslala pozorištu.

Na isti način podršku Danijeli uputio je i Miloš Timotijević, nakon čega je za Nova.rs izjavio:

“Ja sam Danijelu podržao još prvi put kada je u javnosti izašla sa pričom. Danijeli Štajnfeld šaljem podršku kao ženi, ne samo kao glumici koja je javno ispričala šta je doživela. Nije lako u takvom trenutku izaći sa istinom i takvom činjenicom, a pogotovo ne u našem društvu koje je duboko patrijahalno, a to je veliki problem. Te priče da zbog svoje priče o silovanju želi da privuče neku popularnost su stvarno nebulozne. Kakva popularnost se može steći preko ovoga?! Ne razumem ljude koji tako nešto izgovaraju. Uvek kada razgovaram sa ljudima o takvim temama, ja ih samo pitam: ‘Šta biste vi pomislili da je na tom mestu vaša ćerka’”, izjavio je glumac za Nova.rs.

Mladi glumac Ivan Mihailović je na svom Instagram nalogu objavio citat iz razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića koji je glumica dostavila tužilaštvu kao jedan od dokaza, u kome Lečić kaže: “Imaš li ti pojma ko sam ja?”

“Na sreću, sad znamo”, komentar je Mihailovića.

Još jedan mladi glumac koji se upisao u listu muškaraca koji su podržali Danijelu Štajnfeld je i Stevan Piale, koji je na Instagramu objavio snimak njenog razgovora s Branislavom Lečićem i napisao: “Podrška za Danijelu Štajnfeld”.

ČEKA SE TUŽILAŠTVO: Ponovo se oglasio Lečić – ovog puta se obratio i onima koji ga podržavaju