PODSVEST JE TEŠKO KONTROLISATI: Saznajte da li mu se sviđate već na prvom sastanku

Kada sledeći put budete imali utisak da se nekome ne dopadate, ali ne znate kako da potvrdite tu svoju sumnju, analizirajte govor tela te osobe

Pixabay

Džo Navaro, bivši FBI agent, ekspert za govor tela i autor knjige „Rečnik govora tela“, otkrio je na šta da obratite pažnju, kako biste utvrdili da li se nekome zaista ne dopadate.

Prvo, obratite pažnju na oči i ono što se u njima dešava podsvesno.

– Zenice nam se skupljaju kada vidimo nešto što ne volimo, a rašire se kada vidimo nešto što nam se dopada. Nad tim nemamo nikakvu kontrolu, čak i bebe to rade – kaže Navaro.

Oči nisu jedine koje nas odaju – čak i naša stopala odaju da nam se neko ili nešto ne sviđa.

– Kada vidimo nekoga koga ne volimo, čak i ako mu se ljubazno obraćamo, naša stopala se instinktivno okreću u smeru suprotnom od te osobe – tvrdi bivši FBI agent.

Ova pozicija, kada vas osoba gleda u lice, ali okreće stopala i torzo od vas, pokazuje nelagodu, neprijatnost.

U slučaju kada nečije oči ili stopala ne otkrivaju dovoljno informacija, „pritiskanje usana jednu o drugu, okretanje jezika ka obrazu, dodirivanje vrata, posebno na prednjoj strani“, sve su to znaci da među vama ne vlada dobar odnos.

– Zanimljivo, ali prekrštanje ruku na grudima koje razni stručnjaci često opisuju kao negativno, zapravo to nije. To je samo ponašanje kojim ta osoba pokušava da učini da se oseća prijatnije, i ne bi ga trebalo tretirati kao negativno – smatra Navaro.

Kada je reč o interpretaciji nečijih misli i osećanja, identifikovanje i analiziranje neverbalnog načina komunikacije može mnogo da pomogne u otkrivanju istine.loading...