POGAČICE KAO BAKINE: Za ove zalogajčiće potrebni su vam samo BRAŠNO i PAVLAKA

pogacice
Pixabay.com

Za savremenu domaćicu brzina i lakoća pripreme ponekad igraju presudnu ulogu u izboru obroka. Baš zato, danas vam donosimo recept za jednostavne pogačice za koje su vam potrebne svega dve namirnice koje uvek imate u kući, sigurni smo. Služite ih tople, uz jogurt ili preliv po izboru. Prijatno!

 

Sastojci:

  • 1 i 3/4 šolje brašna (u koje ćete dodati dve i po kašičice praška za pecivo i prsohvat soli)
  • 1 čaša pavlake
  • malo ulja 

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje, i malo ga pouljite.

Stavite brašno u veliku posudu. Dodajte i malo ulja. Postepeno dodajte pavlaku, tako da počnete da dobijate lepljivo testo. 

Kada se od sastojaka formira lepo testo, postavite ga na pobrašnjenu površinu. Ako vam se testo previše lepi za prste, dodajte još brašna. Kratko mesite testo i formirajte loptu od njega. Presecite loptu na dva dela.

Prvi deo pritisnite rukama tako da dobijete pravougaonik debljine oko 4 cm. Modlom ili čašom vadite pogačice (ova količina dovoljna je za 3 ili 4 veće pogačice). Pre nego što

Isti proces ponovite i sa drugom polovinom testa.

Pogačice premažite otopljenim puterom ili umućenim žumancem.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni od 8 do 10 minuta.