Pokaži nam šaku i reći ćemo ti ko si

Ruka Šaka prsti
Pixabay.com

Iako su vam šake praktično neprestano pred očima, verovatno ih ni vi ne zagledate naročito pažljivo. Bacite pogled, da proverite ovu teoriju...

 

Obratite pažnju na to koliki su vam kažiprst i četvrti prst, a onda pogledajte da li se vaše osobine ličnosti poklapaju sa teorijom Karla Pintska sa Univerziteta nauke i tehnologije u Norveškoj.

Dužina prstiju određena je još pre rođenja, i zavisi od nivoa testosterona kojem je beba izložena dok je u materici.

Dugači kažiprsti ukazuju na to da je beba pre rođenja, u materici, bila izložena nižim nivoima testosterona.

Šta ovo govori o nama?

Kratki kažiprsti:

Viši nivo testosterona (i samim tim kraći kažiprsti) znači da će osoba biti dobra u sportu i rešavanju zadataka koji zahtevaju dobar osećaj za prostor.

“VIsok nivo testosterona generalno se povezuje sa superiornošću na poljima na kojima je i inače primetna dominacija muškaraca, kao što je osećaj za orijentaciju i uopšte doživljaj prostora. Najprimetniji je efekar na fizičku spremu osobe”, zaključio je Pintska.

Dugački kažiprsti:

Ako su vam kažiprsti duži od četvrtog prsta, pre rođenja bili ste izloženi nižim nivoima testosterona. Istraživanja pokazuju da su osobe kod kojih je to slučaj bolje na planu verbalnog izražavanja, ali i u zadacima koji zahtevaju dobru memoriju. Ali, nisu naročito vešte u rešavanju zadataka koji zahtevaju dobru orijentaciju, osećaj za prostor, a ni sportovi im ne idu od ruke, navodi se u studiji objavljenoj u magazinu Science Daily.