BUDITE KREATIVNI: Napravite sami divne poklone za Dan zaljubljenih! (TUTORIJALI)

Dekupaž 1
Dnevno.rs/Petar Marković

Dan zaljubljenih je poslednjih godina postao izuzetno popularan praznik i kod nas, pa većina zaljubljeih želi da obraduje voljenu osobu lepim poklonom. Kako ne biste trošili sumanute sume novca na sasvim obične poklone, imamo za vas nekoliko predloga za pristupačne, a izuzetne stvari kojima ćete sigurno oduševiti svog para.

 

Dekupaž
 

Dekupaž je jedna od najstarijih dekorativnih tehnika koja se koristi za ukrašavanje najrazličitijih predmeta i nameštaja. Njena popularnost poslednjih godina sve više raste, prvenstveno zbog jednostavnosti u izvođenju i izuzetnim rezultatima koji se postižu uz malo truda.

Za Dan zaljubljenih dekupaž je sjajan poklon jer možete od jednostavnih stvari da napravite prava mala umetnička dela, a sve to uz malo rada i truda. Dovoljno je da pronađete neki interesantan predmet i da ga ukrasite odgovarajućim motivima.

Pogledajte naše predloge:

 

Budite originalni za Dan zaljubljenih: Dekupaž, prvi deo (FOTO)

 

OBRADUJTE VOLJENE: Dekupaž – ram za slike, drugi deo (TUTORIJAL)

 

Dekupaž tehnika, treći deo: Napravite sat kakav nema niko (TUTORIJAL)

Čestitke

Čak i ukoliko ne slavite Dan zaljubljenih, možete da pokažete voljenoj osobi da vam je stalo do nje originalnom ručno pravljenom čestitkom. To je sjajna ideja koju svako može da napravi i to od stvari koje verovatno već ima u kući.

Uvek možete da dodate neke detalje koji će dati lični pečat čestitci i učiniti je vrednim poklonom. Pogledajte naše primere.

 

KORISTAN I KREATIVAN HOBI: Napravite sami ČESTITKE kao iz knjižare (TUTORIJAL)

 

MOŽETE I SAMI: Čestitka za zaljubljene za samo nekoliko minuta (TUTORIJAL)

String art

String art predstavlja malo umetničko delo koje se kreira od konca, vune ili meke žice u boji, eksera i odgovarajuće podloge.

Ukoliko se odlučite da napravite ovakav poklon, budite sigurni da će oduševiti onoga kome je namenjen jer može biti veoma kreativan, neobičan i zanimljiv. Možete da napravite najrazličitije oblike poput jednostavnih geometrijskih formi ili složenih oblika poput cveća, srca, slova itd.

Pogledajte naše predloge za ovaj neobičan i originalan poklon:

 

Jeste li čuli za STRING ART? To je kreativni hobi koji će vas osvojiti!

 

STRING ART: Idealan poklon za voljenu osobu (TUTORIJAL)

 

STRING ART: Savršen ukras za svaki dom (TUTORIJAL)

Nakit
 

Nakit je uvek dobar izbor za poklon, pa ukoliko nemate novca, vremena i ideja, ovo uvek može da vam bude poslednje rešenje. Tako ćete imati mali znak pažnje, a ovo simpatično i zanimljivo rešenje će se svideti svakoj dami.

Nije potrebno čak ni da kupujete poseban materijal i alatkice za ovaj hobi, možete da napravite sjajne narukvice od plastičnih flaša! Ne verujete nam? Pogledajte naše lake tutorijale i uverite se.

 

VIKEND TUTORIJAL: Napravite fenomenalne narukvice od plastičnih flaša

 

VIKEND TUTORIJAL: Dekupaž na narukvicama od plastične flaše

Cveće
 

Savršeno za svaku priliku, cveće će uvek oduševiti vašu voljenu osobu. Međutim, za ovaj Dan zaljubljenih, umesto da samo kupite biljku ili buket u cvećari, možete sami da napravite fenomenalne aranžmane od suvog cveća ili da iskoristite biljke koje već imate u domu za jedinstvene aranžmane pod nazivom kokedama.

SUŠENO CVEĆE kao hobi i interesantna dekoracija

Kokedama: Napravite sami svoju biljku-kuglu (TUTORIJAL)