POKRETI GOVORE VIŠE OD REČI: Sedam poza kojima muškarac pokazuje da mu se sviđate

Ako želite znati šta muškarac misli o vama imate dve opcije - najjednostavnija je da ga pitate direktno. Ukoliko još za to niste skupili hrabrosti, možete i igrati igru pogađanja.

Pixabay

Naime, bez obzira na ono šta osoba govori, njena fizička gestikulacija može otkriti mnogo više o pravim namerama.

Atma.hr donosi “zbirku” najčešćih poza putem kojih muškarci iskazuju svoja osećanja. To je dobar način da vidite oseća li on tu iskru ili ne.

1. Namešta kosu

Na taj način, muškarci često jačaju samopouzdanje. Kad vide atraktivnu osobu, instinktivno pokušavaju izgledati pametnije radeći stvari kao što je popravljanje frizure.

Ovo pravilo važi i za žene.

2. Stavlja ruke blizu struka

Ako muškarac drži ruke blizu bokova, bilo da su mu u džepovima ili ih drži na struku, to je vrlo jasan znak da pokušava pokazati svoju snagu.

Istu stvar muškarci izražavaju ukoliko sede sa razmaknutim nogama.

3. Pokušava zauzeti što je moguće više prostora

U životinjskom svetu, kada počinje borba mužjaka za ženku, mnogi mužjaci nastoje privući pažnju ženke šireći svoje perje ili krzno, kako bi izgledali što veći (paun na primer). Kada muškarac radi sličnu stvar u blizini žene, on iskazuje drevni instinkt.

4. Zauzima otvorenu pozu

U društvenim situacijama mi nesvesno zauzimamo otvorenu pozu prema osobi koju smatramo privlačnom. Obratite pažnju na svoje noge.

Većina ljudi ne primećuje da su one okrenuta prema osobi sa kojom žele razgovarati.

5. Postaje pričljiviji

Proverite postaje li muškarac elokventniji i pričljiviji kada mu se nalazite u vidnom polju. To je znak da vas želi impresionirati.

6. Kopira vašu pozu

Obratite pažnju zauzima li muškarac makar delimično pozu sličnu vašoj. Ukoliko to čini dok razgovarate s njim, on pokušava razumeti i pronaći nešto zajedničko, što se podsvesno odražava na njegov govor tela.

7. Postaje ekspresivniji

Ako se sviđate muškarcu, izraz na njegovu licu će biti prijateljski i otvoren.

Pogled će mu biti ljubazan i ukazivaće na fascinaciju.loading...