PORODICA I PRIJATELJI SE OPROSTILI OD GRUA: “Pored tebe sam shvatio šta je zaista osmeh”

U Donjoj sali Doma omladine u Beogradu održana je komemoracija u čast slavnog repera koji je tragično nastradao 9. septembra posle vožnje kajta.

Wikipedia.org

U Domu omladine Beograd upriličena je komemoracija za tragično nastradalog repera Dalibora Andonova Grua. Veliki broj kolega, prijatelja i poštovalaca, među kojima su bili Viktor Savić, Andrija Kuzmanović i Edin Škorić došli su da se oproste od čoveka uz kog je muzički odrasla čitava jedna generacija.

Dom omladine je bio mali da primi sve one koji su želeli da odaju počast.

Komemoracija je počela govorom našeg poznatog odbojkaša Edina Škorića.

– Pored tebe sam shvatio šta je zaista osmeh, šta su stvarno pobede i kako da nam svaki novi dan bude nova pesma, novi stih, nova sloboda, novi život, novi osmeh, nova pobeda – rekao je Edin u dirljivom govoru.

Prijateljstva i lepih trenutaka sa Gruom prisetio se i poznati glumac Andrija Kuzmanović.

– Potrebno je pola sata da shvatite ko je zaista Gru i ko je on bio svima nama u detinjstvu i koliko nas je čuvao od nekog lošeg ukusa. Ne verujem prosto, nestvarno mi je – rekao je Andrija za Prvu televiziju.

Dalibor Andonov je rođen u Dimitrovgradu 8. marta 1973. godine. U Beogradu je završio Srednju mašinsku školu, i studirao na Višoj poslovnoj školi. Nakon što je 1995. godine izdao jedan od prvih rep album u Srbiji, pod nazivom “Da li imaš pravo”, Gru je 1996. izdao komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada “Gru2”, postavši predvodnik stare škole domaće repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Rhytm Attack, Monteniggers.

Na njemu su se našli veliki hitovi “5-ak”, “Biću tu”, “Srce” i emotivna pesma “Dosta mi je svega”, a sam album je uspostavio dobar balans između komercijalnog i andergraund repa.

Poslednji album “The Ultimate Collection” izdao je 2009. godine, posle čega i nekoliko singlova. Godine 2010. godine sa popularnim članom grupe Bad Copy Ajs Nigrutinom snimio je spot za povratničku pesmu “I dalje me žele”.

Pevač je poginuo kod Nautičkog kluba “Zemun”, pošto je tokom ekstremnog surfovanja – kajtinga, upao u Dunav. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina.