PORODICA POTVRDILA: Legendarni glumac boluje od Alchajmerove bolesti (FOTO)

Krevet Bolnica
Pixabay.com

On je poznat i po prekoj naravi, pa je više puta imao okršaj sa zakonom zbog nasilja. Godine 2003. napao policajca u Parizu, a 2007. tukao momka koji naplaćuje parking u Los Anđelesu. Izazvao je skandal na Festivalu u Kataru 2011, kada je ošamario devojku koja je prišla da se slika sa njim, a sekund kasnije pozirao sa njom.

 

Omar Šarif (82) ima degenerativno oboljenje nervnog sistema, rekao je njegov sin Tarek za “El Mundo” pre nekoliko dana, a sada je to potvrdio i njegov agent Stiv Kenis. 

Šarif, glumac egipatsko-libanskog porekla, proslavio se 1962. u kultnom filmu “Lorens od Arabije”, u kojem je prvi put glumio na engleskom i zaradio nominaciju za Oskara kao šerif Ali.

Usledila je glavna uloga u filmu “Doktor Živago” sa Džuli Kristi, a zatim rola u “Smešnoj devojci” sa Barbrom Strajsend. Šarif je u karijeri tri puta nagrađen Zlatnim globusom, a poslednji film “Rock the Casbah” snimio je pre dve godine.

Šarif je poznat i po prekoj naravi, pa je više puta imao okršaj sa zakonom zbog nasilja. Godine 2003. napao policajca u Parizu, a 2007. tukao momka koji naplaćuje parking u Los Anđelesu. Izazvao je skandal na Festivalu u Kataru 2011, kada je ošamario devojku koja je prišla da se slika sa njim, a sekund kasnije pozirao sa njom.loading...