PORTUGAL SLAVI NJEGOV ŽIVOT: Pobednik Evrovizije dobio NOVO SRCE!

Salvador Sobral
Printscreen

Ovogodišnji evrovizijski pobednik, Portugalac Salvador Sobral, dobio je novo zdravo srce, javili su portugalski mediji pod oznakom "hitno".

Salvadoru je u petak 8. decembra izvršena operacija transplantacije srca. Na novi organ Portugalac je čekao od septembra, kada je smešten u lisabonsku bolnicu „Santa Kruz” koja je poznata upravo po uspešnim operacijama u ovoj oblasti. Pobednik kijevskog Evrosonga dobro se oseća, nalazi se na odeljenju intenzivne nege, a lekari očekuju uspešan oporavak.

Dvadesetsedmogodišnji Salvador bolovao je od progresivne srčane insuficijencije zbog koje je početkom septembra otkazao sve najavljene koncerte. On je na svojoj Fejsbuk stranici tada objasnio da je „došlo vreme da svoje telo preda nauci” te da će zbog toga morati da se izoluje iz sveta muzike i javnosti uopšte, dodajući da nije tajna da je njegovo zdravlje krhko. Na minuloj Pesmi Evrovizije u Kijevu nije učestvovao na tehničkim probama zbog svog zdravstvenog stanja, pa je umesto njega te probe odradila njegova sestra Luiza Sobral, autorka pobedničke numere Amar pelos dois.

Salvador Sobral je ovog maja doneo svojoj zemlji prvi trijumf na Pesmi Evrovizije. Jedna od najmuzikalnijih evropskih nacija čekala je na pobedu od 1964. godine, te privukla veliku pažnju svetske javnosti, a Salvadora su euforični sugrađani „okitili” titulom nacionalnog heroja.

Organizatori predstojećeg takmičenja u Lisabonu uvereni su da će se do maja pevač oporaviti i, kako su ranije izjavili, uopšte ne razmatraju opciju po kojoj on neće biti deo tog velikog događaja.