Posle ‘Đangove osvete’ Tarantino snima novi vestern

Američki reditelj Kventin Tarantino početkom naredne godine počinje snimanje svog novog vesterna, prenose danas lokalni mediji u SAD.

Snimanje filma The Hateful Eight počinje u januaru 2015. godine i trebalo bi da izađe krajem te godine, naveli su mediji i dodali da bi film mogao onda da se takmiči za Oskara 2016. godine. Vest o snimanju je potvrdio i glumac Kurt Rasel, koji je jednom američkom radiju rekao da je naredne godine zauzet, jer radi s Tarantinom novi film.

Tarantino je početkom godine tužio internet sajt Goker (Gawker), jer je doprineo da u javnost procuri njegov scenario. On je tada naveo da neće snimiti Hateful Eight, jer je scenario objavljen, ali mediji navode da se predomislio.

Reditelj je proletos rekao da je napisao novi scenario i dodao da će snimiti film ili ga ponuditi za pozorište. Tarantino čiji se filmovi odlikuju oštrim dijalozima i eksplicitnim scenama nasilja snimio deset filmova, među kojima su najpoznatiji:
„Petparačke priče” (1994), „Četiri sobe” (1995), „Džeki Braun” (1997), „Ubiti Bila” (2003), „Ubiti Bila 2″ (2004), „Prokletnici” (2009) i špageti vestern „Đangova osveta” (2012).

Napisao je scenarije za filmove „Prava romansa” (1993), „Rođene ubice” (1994) i „Od sumraka do svitanja” (1996). Tarantino često glumi sporedne uloge u svojim filmovima. Tada je obično u ulozi brbljivog lika koji prati svetske trendove i poseduje encikopledijsko znanje.