Posle izolacije potreban vam je aktivni odmor, a ovo je NAJBOLJA DESTINACIJA za to

Posle ovih nekoliko stresnih meseci, napokon sve prolazi i život se vraća u normalne tokove.

Promo

Svi smo zbog toga zaslužili jedan dobar odmor za dušu i telo, a naša preporuka je da posetite Rafting Centar Drina-Tara, najveći centar za aktivni odmor u Evropi! Prema zvaničnim najavama, granice Srbije sa četiri susedne zemlje se od 1. juna otvaraju za slobodan prelazak građana, bez karantina i bez testova. Predlazemo  da posetite ovaj, po svemu jedinstveni, sportsko-rekreativni kompleks.

Rafting Centar Drina-Tara je smešten u Republici Srpskoj (BiH), 18km od Foče, na magistralnom putu prema Nikšiću. Ušuškan između dva nacionalna parka (Nacionalni park Sutjeska i Nacionalni park Durmitor), čitav kompleks je smešten na samoj obali reke, sa terasama restorana koje se nadvijaju nad njom.

Već pri dolasku osetićete domacinsku atmosferu pri samom pogledu na Lux bungalove, izgradjene u planinskom stilu, na restoran iznad reke, a pre svega pri kontaktu sa ljubaznim domacinima. Sveža klima pored reke brzo će vam razbistriti misli, opustiti i pripremiti da uživate nekoliko dana, boraveći o ovom rafting kampu.

Adrenalinski rafting Tarom – rekom čiju kristalno čistu vodu možete piti dok ste na čamcu i veslate – je jedinstvena avantura po adrenalinu i po prirodi u kojoj ćete usput uživati. Kanjon reke Tare je drugi najdubji kanjon na svetu (odmah posle Kolorada), ali je zasigurno po svojoj lepoti na prvom mestu.

Uživaćete u raftingu, veslajući brzacima, družeći se sa ekpiom sa čamca, zaustavljajući se usput na kratkim pauzama i  da, recimo, napravite fotgrafije ispod vodopada. Svaka rafting tura završava u samom Rafting Centru Drina-Tara, gde vas  u restoranu već čeka postavljen sto za rucak…

Pored raftinga, ovde mozete da uživate u velikom izboru drugih aktivnosti na otvorenom: u hikingu – šetnji u prirodi Nacionalnog parka Sutjeska i obilasku nekog od planinskih jezera, u Jeep safariju do jedine prašume u Evropi – Perućice, u vožnji ATV kvadova kroz predivni kanjon Tare, u kanjoningu sa alpinističkom opremom za dodatni adrenalin…

Spisak outdoor aranžmana koje nudi Rafting Centar Drina-Tara je dugačak i možete ga detaljno pogleati ovde. Pored toga, mi vam preporučujemo da ostavite jedan dan za boravak u samom kampu, da na terasama uživate u tišini koju remeti samo žubor reke i cvrkut ptica…

A u samom kampu, specijaliteti koji se, po tradicionalnim receptima, pripremaju u njihovoj kuhinji, jedan su od glavnih razloga zašto se mnogi turisti vraćaju baš na ovo mesto. Svi obroci su pripremljeni od organskih namirnica koje se uzgajaju u okolini, na tradicionalni način i godice svim vasim culima. Na jelovniku se mogu naci vrući uštipci sa kajmakom ili domaćim džemom, pršut, tradicionalno pravljen sir, razna jela ispod sača, čorbe, pastrmka, domaći hleb…

Restoran nudi i posebne jelovnike za vegeterijance i osobe netolerantne na gluten. Uživaćete u svakom obroku uz obalu reke, u prirodi, u čistom hedonizmu koji pruža Rafting Centar Drina-Tara!

Naša preporuka je da redovno proveravate eventualna nova obaveštenja vezana za aktuelnu situaciju sa Covid-19 virusom na njihovom zvaničnom sajtu.

Iz Rafting Centra Drina-Tara poručuju da su, uz sve propisane mere bebednosti, spremni da dočekaju goste u sezoni 2020, i da sve stresne dane ostavimo iza sebe,  da uživamo i odmorimo se u prirodi, da napunimo baterije za neke buduće, lepse priče. Rezevišite još danas svoju avanturu na njihovom zvaničnom sajtu: www.raftingtara.com!