POSLE ODLUKE DA MU RTS NE DA “ŠARENICU”: Žika Nikolić dostavio dokaz da je emisija NJEGOVA

Žika Šarenica
print screen

Voditelj koji se preselio sa RTS-a na Pink televiziju pokazao je potvrdu Agencije za autorska prava, koja dokazuje da je emisija "Šarenica" samo njegova.

 

Vest da se “Žikina šarenica” seli na Pink nakon 14 godina “boravka” na RTS-u, odjeknula je poput bombe u domaćim medijima. Ipak, čelnici RTS su ostali malo zatečeni njegovom odlukom, tvrdivši da Živorad Nikolić Žika, ne može da ide s tim formatom na Pink, jer je “Šarenica” format na koji prava polaže Javni servis Srbije.

Emisiju je osmislio Aleksandar Tijanić, tako da je ona proizvod RTS-a, pa samim tim Žika ne može da je prenese na drugu televiziju. Izvorni naziv emisije je ‘Šarenica’, a njegovo ime je dodato nekoliko godina kasnije. On je pre neku godinu otišao u penziju, posle čega sam mu ponudio da nastavi da vodi emiisiju. I za to je dobio autorski honorar – rekao je za “Novosti” Dragan Bujošević, direktor RTS-a.

Međutim, Žika je izjavio da on zaštitio emisiju pod imenom “Žikina šarenica” i to u saglasnosti sa nekadašnjim direktorom i idejnim tvorcem ovog formata.

Žika je dostavio “Novostima” faksimil potvrde o pravima kojim polaže nad ovom emisijom, odnosno da je “televizijska emisija kolažnog tipa pod nazivom ‘Žikina šarenica’ njegovo autorsko delo.

“Ružičastu” Šarenicu ćemo gledati na Pinku 10. marta, a ne 3. kako je ranije najavljeno.

Preskačemo jednu nedelju zbog izbora, jer sam ja na listi, kao kandidat za gradskog odbornika – kaže Nikolić.loading...