Jaja su uvek sjajan izbor za doručak, ali pečenje omleta za više osoba u maloj tavi nije baš najsretnija opcija. Da vam se ne bi desilo da pečete nekoliko omleta posebno, pokušajte jedan veliki ispeći u rerni. Mislite da ne može? Čitajte dalje.

 

Jedna mama sa “Superhealthykids” bloga je došla na sjajnu ideju i pokušala ispeći omlet u rerni, nakon toga više nije bilo povratka nazad.

Potrebno je:

– 6 jaja,
– šolja mleka sa manje masnoće,
– ½ šolje pšeničnog brašna,
– po želji: gljive, ribani sir, sveža paprika, sveži paradajz,
– so, biber po ukusu.

KAO IZ RESTORANA: Jeftini specijalitet koji će oduševiti i najzahtevnije gurmane

Način pripreme:

U blender uspite jaja, mleko i brašno, pa sve miksajte dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Veću tepsiju namažite uljem ili puterom, pa smesu za omlet ravnomerno rasporedite.

Odozgo poredajte gljive, paprike, paradajz i ostalo povrće koje koristite i stavite da se peče na 220 stepeni 20-ak minuta. Pred sami kraj pečenja dodajte naribani sir, a ukoliko ne koristite sir dodajte nekoliko kašika kečapa ili nekog drugog sosa po želji.

Kad je omlet pečen izvadite ga iz rerne, urolajte u rolat, režite i poslužite sa šoljom jogurta i kiselom pavlakom.