POSLUŠAJTE PROFESIONALCE: Pet malih tajni dizajnera uz koje SVAKI STAN IZGLEDA LEPŠE nego što zapravo jeste

Šta odlikuje istinski lepe prostorije? Nisu to ni dizajnerski komadi, ni skup nameštaj, ni slepo praćenje trendova. Trik je zapravo u sitnicama koje može da isprati svako, bez obzira na budžet.

dnevn soba
pixabay.com

Uz ove male tajne, svaki prostor će izgledati lepše!

Zeleno, volim te zeleno

Svaki dekorater će vam reći da je najlakši i najjeftiniji način da prostorija procveta, i bukvalno i metaforički, da u nju dodate biljke. Ako nemate dovoljno vremena da se posvetite gajenju, uzmite biljke koje su lake za održavanje i ne traže mnogo ulaganja. Ne zaboravite na sezonsko cveće, pa s vremena na vreme kupite buket.

Eksperimentišite sa detaljima

Neverovatno je kako sitnice mogu da ostave značajan pečat u prostoru. Upečatljivi jastuci, fotografije grupisane na pravi način, zanimljiva umetnička dela. Pazite da ne preterate, detalji treba da upotpune prostor, a ne da ga preuzmu, pa birajte radije kvalitet nego kvantitet.

Vodite računa o dimenzijama, mala slika na velikom praznom zidu izgledaće smešno. Ako vam je dom u neutralnim nijansama, detalji su najbolji i najjeftiniji način da se poigrate bojama i unesete živost. Često nije najbitnije koliko ste nešto platili, već je važnija ideja, pa uramite fotografije porodice i predaka i dobićete šik detalj.

Prigrlite dnevnu svetlost

Osunčani stanovi skuplji su nego mračni, pa ako imate sreću da živite “na sunčanoj strani ulice”, iskoristite to. Prozori od poda do plafona su idealan način da prigrlite svetlost u svoj dom.

Eksperimentišite!

Zvuči kontradiktorno, ali ako eksperimentišete, zapravo ćete igrati na sigurno. Svako ko ima novca može da kupi dizajnerske i skupe komade, ali oni neće garantovati dobar izgled. Zato kreativnost hoće. Jedna stvar zajednička je svim dobro uređenim prostorima, a to je spremnost da se eksperimentiše.

Bez nereda

Uredno i stilizovano mogu biti sinonimi. Neuredan prostor nikad ne može da izgleda dobro čak i kad imate pojedinačne dobre komade. Zato investirajte u nameštaj koji će vam pomoći da haos držite na minimumu, poput komoda, zatvorenih polica, kutija za odlaganje.

Savet plus! Budite svesni prostora oko sebe kako biste mogli da shvatite šta volite, šta vam prija, a šta ne. Sledeći put kad budete išli u goste ili posetili novi kafić, obratite pažnju na enterijer, detalje i razmislite šta biste mogli da prekopirate u svom domu.