POSLUŠAJTE SAVETE ISKUSNIH TURISTA: Kako najlakše organizovati jesenje putovanje u Budimpeštu?

Jedno od sve poseženijih mesta, kada su naši turisti u pitanju, jeste Budimpešta, što zbog toga što mnogi kroz nju prolaze na putu do neke druge destinacije, što zbog toga što mnogi žele da je istraže. Spoj Budima i Pešte, nekada dva posebna grada, a danas slivenih u jedan, čine pravo blago za sve svoje posetitelje.

Budimpešta
Wikipedia/AngMoKio

S jedne strane brdoviti Budim, s druge strane ravničarska pešta, već svojim izgledom i prirodom daju dovoljno turistima, a tu je i Dunav, koji ume da bude prilično nemiran, ali i miran, pa “čudno” utiče na sve one koji se zanesu pogledom na njega.

Srednjovekovni duh malih ulica, perfektne arhitekture, samo su neke od stvari koje će vas oduševiti dok budete prolazili i posećivali deo po deo, zbog čega ćete se sasvim sigurno sa putovanja vratiti puni utisaka i lepih osećanja, sa željom da opet odete.

Ali, da bi se sve to dogodilo, potrebno je putovanje i organizovati, tako da odgovara svima, da pruža sve što vam je potrebno i da bude komforno i prijatno. Zbog toga pišemo o dva najveća dela plana putovanja, a to su prevoz i smeštaj.

Prevoz do Budimpešte

Već je svima nama poznato da se prevoz do Budimpešte može organizovati na različite načine, od vožnje kolima, preko autobusa, pa sve do avionskog prevoza. Međutim, kratka relacija kao ova može da iziskuje veće troškove od očekivanih, pa ako nemate kola ili ne želite da vozite, najbolja opcija jeste kombi prevoz Budimpešta.

Kombi prevoz  Budimpešta funkcioniše na vrlo lep i dobar način za svakog putnika, posebno za one koji idu po prvi put. Prevoz dolazi do vašeg stana ili mesta sa kojeg želite da krenete i vodi vas tačno do mesta u kojem ste smešteni, odnosno, do adrese gde vam se nalazi hotel, apartman…

Kombi prevoz Beograd Budimpešta ili Kombi prevoz Novi Sad Budimpešta, daju skoro svima mogućnost da ovakav prevoz do Budimpešte iskoriste lako i vrlo povoljno. Cene povratnih karti su jako niske, a za povratak važi isto pravilo, kombi vas uzima gde vas je ostavio i vraća na vašu adresu. Ovo je ujedno jedan od najpopularnijih načina prevoza do Budimpešte kada neko poseduje avio karte iz ovog grada do neke druge destinacije, budući da su kod njih avionske karte u velikoj meri pristupačnije u odnosu na naše cene i ponude.

Organizacija smeštaja

Pre samog prevoza, potrebno je odrediti tačne datume trajanja putovanja i koliko će biti potreban dugo smeštaj, kao i za koliko osoba. Hoteli su uvek prva opcija, ali i najskuplja, dok su hosteli odlični za veće grupe i one koji vole malo avanture na putu. Tu su i stanovi na dan, kao i apartmani, koji se u Budimpešti mogu vrlo lako naći i to za korektnu cenu.

Ovo je najbolji način traženja smeštaja kada više osoba putuje, kao što je neko društvo, jer kada se troškovi podele, onda po osobi bude jako niska cena za prenoćište. Osim toga, apartmani su vrlo lepo opremljeni, sa svim što je potrebno, od mesta za spavanje, preko kupatila i kuhinje, pa nemate o čemu da brinete.