POSNI KOLAČ od čokolade sa kikiriki puterom za dva minuta (RECEPT)

Ukoliko vam se danas prijede nešto slatko, a postite, ovaj kolač je idealno rešenje za vas, a posebno za decu kojoj post najteže pada. Brzo se bravi, a ukus je savršen.

 

Potrebno vam je (za 2 osobe):

– 2 1/2 kašike brašna,

– 1 1/2 kašike šećera,

– 1 1/2 kašike kakaoa,

– 1/2 kašičice praška za pecivo,

– na vrh noža soli,

– 1 kašika kikirki putera,

– 2 kašike ulja,

– 3 kašike vode (možete koristiti i mleko kada ne postite).

Način pripreme: 

U veću šolju stavite prvo suve sastojke. Brašno, šećer, kakao, so i prašak za pecivo. Promešajte ih lepo.

Zatim pređite na mokre sastojke. Kikiriki puter za savršenu aromu, mada možete da korisite i neki drugi po ukusu, kao npr. onaj od suncokretovog semena. Zatim dodajte ulje i vodu i dobro promešajte.

Ne bi trebalo da izgleda suvo, više kašasto. 

Zatim stavite kolač u mikrotalasnu i to ne više od 45 sekundi. Ako nemate precizan sat pri ruci možete se poslužiti štopericom na telefonu. 

Možda će vam kolač kada ga izvadite izgledati kao da se nije baš ispekao. Ali kad je pečenje u mikrotalasnoj u pitanju morate da imate u vidu sledeće stvari:

1. stvari se ne peku od spolja ka unutra nego obrnuto. Drugim rečima, može da se dogodi da sredina bude pečenija od vrha.

2. pečenje se nastavlja i nakon što izvadite šolju iz mikrotalasne. Zato će kolač biti mnogo vreo. Dajte mu još minut-dva da se hladne, pa tek onda prionite.

Prijatno!