Postoji i dobra strana glumljenja orgazma?!

Nije nikakva novost da devojke ponekad odglume orgazam, ali ispostavilo se da to može da ima i jednu dobru stranu.

Dok neke devojke uz glasne uzdahe i sa gotovo blaženim izrazom lica doživljavaju vrhunac, druge će taj isti izraz i uzdahe isfolirati.Ako u nekom trenutku shvatiš da tvoja devojka glumi, potrudi se da se ne nerviraš previše zbog toga jer naučnici tvrde da foliranje orgazma zapravo može da doprinese uživanju tokom seksualnog odnosa.

Naime, ispostavilo se da žene ponekad foliraju vrhunac kako bi povećale svoju seksualnu želju, a ne zato što žele da se seks jednostavno završi. Logično, mnogi muškarci će sada pomisliti: “Šta je tu dobro, verovatno joj nisam dovoljno privlačan, kada nema seksualnu želju?” Momci, ipak se ne nervirajte! Razlozi zašto joj trenutno nije do seksa su brojni – od toga da samo nije raspoložena, preko toga da je, recimo, boli glava, do toga da je imala stresa dan. Dakle, uopšte ne znači da vi nešto ne radite kako treba.

Dobro, nažalost, ponekad je i to razlog.

Govoreći o razlozima zašto žene glume orgazam, naučnici smatraju da postoji nekoliko razloga. Nekad je to jer ne žele da povrede partnera i njegova osećanja, a ponekad da bi izbegle strah i nesigurnost, odnosno, kako bi izbegle da ih negativne emocije asociraju na seks. Ako ste već pomislili: “Kakve negativne emocije, to može svakome da se dogogi” – u pravu ste, ali svakako nije baš ni iskustvo koje želite doživotno da pamtite.

Osim toga, foliranje vrhunca može da ima i dobru stranu – devojke nekad pokušavaju na taj način da povećaju svoju seksualnu želju. Ona ne baš tako dobra strana glumljenja pod čaršavima je da u nekim siutacijama jednostavno žele “završe posao”.

“Glumljenje orgazma često nema nikakve veze sa seksualnim iskustvom partnera. To bi trebalo posmatrati samo kao još jedan ‘alat’ pomoću koga žene pokušavaju da poboljšaju svoj seksualni život”, rekao je autor istraživanja Erin Kuper.