Potpuno besplatno i prirodno: Sedam načina kako da IZGLEDATE MLAĐE (GIF)

lice
pixabay.com

Večna mladost je nešto o čemu svi maštamo, a malo je onih koji mogu da priušte skupocene tretmane, kremice i druga "anti ejdž" sredstva sa dokazanim dejstvom.

 

Kako biste ostali zdravi i mladoliki izuzetno je važno ono što konzumirate, ali je isto tako, od bitan uticaj na “večnu mladost” ostavljaju i vaše svakodnevne navike.

Da li ste znali da postoje potpuno potpuno besplatni trikovi uz pomoć kojih ćete produžiti mladost? Saznajte i kako:

1. Redovan seks

Osobe koje seks upražnjavaju bar četiri puta nedeljno izgledaju sedam do 12 godina mlađe od svojih vršnjaka. Zdrav seksualni život podstiče izlučivanje hormona rasta, koji kožu čini elastičnijom, i tako doprinosi mladolikom izgledu.

2. Hrana bogata antioksidansima

Redovan unos ribljih ulja i namirnica sa antioksidansima za samo dve nedelje može smanjiti vidljivost bora.

3. Smeh

Tokom jednog istraživanja u Nemačkoj, naučnici su zamolili nekoliko muškaraca i žena da procene starost osoba na 170 fotografija. Pokazalo se da su najčešće pogrešno procenjivali nasmejane osobe, tvrdeći da su mlađe nego što zapravo jesu. Iako će osmeh napraviti nekoliko bora na vašem licu, isto tako će učiniti da izgledate mlađe.

 

4. Aktivnost

U jednom istraživanju učestvovala su braća blizanci, od kojih se jedan svakodnevno vežbao 30 minuta. Na kraju se ispostavilo da pojedini delovi njegovog DNK izgledaju i do deset godina mlađe od bratovog, koji uopšte nije vežbao.

5. Više sna

Spavanje, osim što rešava podočnjake, deluje i na vaš izgled. Naučnici iz Klivlenda su dokazali da se koža kod osoba koje imaju problem sa nesanicom teže oporavlja od uticaja spoljašnjih faktora, poput ultra violetnog zračenja.

6. Zubi

Vremenom zubi postaju tamniji – a što su vam zubi tamniji, izgledate starije. Zato, nikad ne preskačite pranje zuba, a pobrinite se i dodatno za belinu svog osmeha vodicom za ispiranje i zubnim koncem.