POTPUNO NEOČEKIVANA PRIMENA: Evo zašto treba da držite vosak za kola u KUHINJI

Vosak za automobile može ispuniti sitne ogrebotine i mrlje na prozirnom sloju automobila.

čišćenje
Pixabay.com

Takođe može da spreči i nastanak mrlja od otisaka prstiju i olakša čišćenje prljavštine sa površine automobila. Sve to dok spoljašnosti daje atraktivan sjaj.

Ne zvuči li sve ovo kao nešto što biste želeli da vidite u svom domu? Ispostavilo se da je vosak za automobile odličan za sve vrste kućnih trikova.

Evo zašto treba da držite vosak za kola u svojoj kuhinji.

Protiv masnih površina 

Bilo da imate plinski šporet ili onaj sa ravnom pločom, vosak za automobile je vaš prijatelj. Vosak za automobile nije za čišćenje, pa se pobrinite da prvo temeljito očistite gornji deo ploče. Zatim novoočišćeni i osušeni gornji deo šporeta obrišite tankim slojem voska od automobila.

Ispolirajte sa krpom bez dlačica ili papirnim ubrusom. Premaz bi trebalo da traje nedelju ili dve. Održavaće vrh vašeg šporeta sjajnim, glatkim i pomoći da prolivena hrana lako klizi.

Takođe, idealno je sredstvo za površine gde često prska mast.

Sjajni uređaji

Bez obzira na završnu obradu vaših uređaja, tanki sloj voska za automobil će ih održavati sjajnim. Opet, prvo očistite i osušite površine, a zatim nanesite tanak sloj voska. Ispunjava ogrebotine i prljavštine i pomaže u odbijanju otisaka prstiju, posebno na aparatima od nerđajućeg čelika.

Slavine i ručice premažite voskom za kola. Biće sjajni i neće se pojavljivati mrlje od vode.