POTREBNO JE MALO! Promenite u dnevnoj sobi JEDAN DETALJ i odmah će izgledati OSVEŽENO I LEPŠE

Kada se bavite uređenjem enterijera, sigurno vam na pamet padaju razne ideje, od izbora adekvatnog i kvalitetnog nameštaja do odgovarajuće stolarije. Pored toga, pažnju treba obratiti i na određene detalje koji mogu doprineti većoj toplini vašeg doma. Zavese su definitivno detalj koji će osvežiti izgled svakog enterijera, bilo da se radi o dnevnom boravku, spavaćoj sobi i sl.

Pixabay.com

Danas na tržištu imate zaista širok asortiman zavesa, od običnih šivenih, do rolo zavesa, zebra zavesa i dr.

Rolo zavese su apsolutni hit ove godine za sve one koji žele da imaju moderan dnevni boravak. Njihova namena je velika, pa se mogu koristiti u najrazličitijim enterijerima.

Zbog čega su rolo zavese idealne za dnevnu sobu?

Rolo zavese su vrsta zavesa sačinjene od čvstog materijala što znači da imaju veliku izdržljivost i da će vam samim tim dugo trajati. Reč je o zavesama koje se ugrađuju, a mogu se koristiti kako u stanovima i kućama, tako i u poslovnom prostoru. Mnoge firme koje drže do svoje reputacije i imidža veliku pažnju pridaju izgledu prostora u kojem rade zaposleni, pa se neretko odlučuju za ovu vrstu zavesa za svoje kancelarije.

Dnevni boravak je mesto gde porodica provodi najviše svog slobodnog vremena, pa je veoma važno da sam enterijer bude tako uređan da se svi ukućani mogu osećati opušteno. Danas po prodavnicama koje se bave proizvodnjom i prodajom rolo zavesa možete pronaći zaista interesantne modele i dezene koji će se uklopiti sa ostalim elementima dnevnog boravka.

Njihova osnovna razlika od npr. šivenih zavesa je ta što rolo zavese mogu imati funkciju unutrašnjih roletni s obzirom da su napravljene od materijala koje propuštaju svetlo, a vi sami možete da podešavate koliko svetlosti želite da imate u svojoj dnevnoj sobi.

Zebra zavese takođe mogu biti rešenje za postizanje jedinstvenog izgleda vašeg dnevnog boravka

U zadnje vreme, klasične zavese koje se šiju po meri kao da gube u konkurenciji sa najnovijim vrstama zavesa poput rolo i zebra zavesa. Vrlo je verovatno da polako izlaze iz mode, i da danas sve više domova prednost daje novijim modelima zavesa.

Zebra zavese su sačinjene od horizontalnih traka tako da se naizmenično smenjuju jedna providna, zatim neprovidna traka a sa odgovarajućim mehanizmom koje ove zavese poseduju možete sami podešavati količinu svetlosti u vašem domu. Takođe, baš kao i kod rolo zavesa, zebra zavese možete naći u zaista najrazličitijim bojama i dezenima što samim tim svakom kupcu olakšava izbor.

Panelne zavese se mogu koristiti za različite namene

Reč je o zavesama koje se još nazivaju i japanskim zidom s obzirom da se pomoću njih može pregraditi bilo koja prostorija u vašem domu. Mnogi koji žive u stanu u kojima je površina dnevnog boravka velika, upravo se vode idejom da isti pregrade kako bi od jedne dobili dve prostorije. Pa tako mogu smanjiti površinu svoje dnevne sobe, a za uzvrat dobiti prostoriju koja može biti na primer još jedna spavaća soba.

Panelne zavese su idealne za tako nešto posebno zbog toga što ih karakterišu pristupačne cene pa ih svi mogu priuštiti.loading...