POTREBNO JE SAMO MALO MAŠTE! Najzanimljivije ideje za PRAZNIČNU DEKORACIJU svakog doma

Novogodišnja atmosfera uveliko se oseća svuda oko nas, pa zašto je ne bismo uneli i u svoj dom? Tim pre što nas sam čin ukrašavanja čini srećnima. A možete da dekorišete baš svaki kutak.

Dnevna soba
Pixabay.com

Najpre krenite od ulaza u dom. Ako posedujete kuću, onda sigurno imate i dvorište, a gde ćete lepši prostor za postavljanje okićenih sanki, jelki, irvasa ili Sneška Belića? Okačite svetleće lampice po rubovima kuće, stavite ih na odabrane predmete ispred nje, neka sve sija i šljašti. Kada će ako ne sada?

Na ulazna vrata zakačite venčić napravljen od iglica jelke (mogu biti i veštačke) i šišarki, pa ga ukrasite zlatnim zvončićima i crvenim mašnicama. Nećete pogrešiti ni ako ovu, tradicionalno novogodišnju kombinaciju boja “prenesete” i u stan. Veoma lepo izgleda kada cela jelka ima ukrase samo u te dve boje, a oko nje, na podu, stoje mirišljave sveće u istoj kombinaciji. Girlande su još jedan detalj koji nikada neće biti suvišan – njima možete da uokvirite kamin, sliku, kuhinjske elemente, pa i prozore.

Spavaća soba dobiće novi izgled kada iznad kreveta okačite svetleće lampice i šišarke, a ni manja jelka neće biti suvišna. Ovaj prostor možete da učinite svečanim i izborom posteljine i prekrivača. Neka budu u crvenoj i beloj boji, dopunjeni ukrasnim jastucima, a u jedan ćošak možete da postavite ukrasne sveće različitih oblika i saksiju prepunu zimzelenih grančica, crveno-belih luša i ukrasa.

Dnevni boravak postaće bajkovit ako na zid okačite isprepletane grančice pravog drveća, ukrašene svetlećim lampicama. Na njih možete da okačite i lakše poklone i ukrase. Još jedna vrsta grančica dobrodošla je u svaki pretpraznični dom. Reč je o zimzelenim.

Poigrajte se njima, formirajte različite oblike, obogatite ih svetlećim lampicama i ukrasima, zakačite ih na zid, postavite na sto, a ako vam se u sobi nalazi bicikl, eto radosti. U korpu mu ubacite grančice sa šišarkama i poklonima, pa će istog trenutka prestati da izgleda kao višak u sobi i postati moćna dekoracija.

Ako ne volite šarenilo, odlučite se za bele stilizovane, dekorativne merdevine od pravog drveta, na čije lestvice, baš kao i na jelku, možete da okačite bele i srebrne ukrase. Moderno izgledaju i velike ukrasne bele zvezde i pahuljice. Uz pomoć tankih, providnih niti različite dužine zakačite ih za plafon i – uživajte u magiji koju ste sami stvorili!