POTRESNA ISPOVEST OMILJENE DADILJE: Glumica progovorila o SILOVANJU, ali i o teškoj bolesti koja ju je zadesila

Život prepun bola...

printscreen

Glumica Fren Drešer uspela je sve tragedije da ostavi iza sebe i odlučila zaraznim optimizmom da pobedi životne nedaće.

Iako je mnogi poznaju kao dadilju Fren Fajn iz TV serije “Dadilja“, vrlo uspešnu ulogu zabeležila je i u sitkomu “Srećno razvedeni” u kojem je glumio i njen bivši suprug Piter Mark Džejkobson, s kojim je bila u braku od 1978. do 1999. godine.

Upravo je njen suprug prisustvovao strašnom događaju 1985. godine, kada su u njihov dom upala dvojica naoružanih provalnika. Jedan je silovao Fren, a drugi njenu prijateljicu, dok su Pitera vezali i primorali da gleda užasne scene.

Muškarac koji je silovao Fren uhapšen je brzo nakon zločina, a s obzirom da je bio na uslovnoj slobodi, osuđen je na dve doživotne kazne zatvora. Glumica je kasnije otkrila da veruje da je taj događaj bio krivac što je 2000. godine obolela od raka grlića materice. Ali, tome je verovatno svoj doprinos dao i stres koji je proživela samo godinu dana ranije kada se razvela od supruga, jer je on shvatio da je – homoseksualac.

Godine 2000. Drešerovoj je dijagnostikovan rak materice, teška bolest koja pogađa preko 65.000 žena svake godine. Od tada se posvetila promovisanjem zdravog života i preventive, napisala je knjigu o svojoj borbi sa rakom i osnovala neprofitabilnu organizaciju koja radi na spasavanju života kroz prevenciju i rano otkrivanje.

O svom iskustvu i prvim znacima opake bolesti, Drešerova kaže da je znala da nešto nije u redu kada je primetila da ima sitna krvarenja između ciklusa.

Glumica je 2018. primetila iznenađujući simptom – blago krvarenje u vidu sitnih mrlja između menstruacija. Konsultovala se sa svojim lekarom koji joj je pogrešno dijagnostifikovao perimenopauzalno stanje koje zahteva terapiju zamene hormona (HRT).

HRT tretman je pogoršao njene simptome, što ju je nagnalo da potraži drugo mišljenje. U junu 2000. godine, nakon biopsije endometrijuma, dijagnostikovan joj je rak materice prvog  stadijuma.

U početku je Drešer držala svoju dijagnozu u tajnosti, ali to nije dugo trajalo.

Tabloidi su me razotkrili“, rekla je glumica za “Cancer Connect”.

Glumica je potom napisala bestseler pod nazivom “Cancer Schmancer” i osnivala je neprofitabilnu organizacijj pod istim imenom. Organizacija ima trostruki pristup zagovaranju pacijenata: prevencija, rano otkrivanje i promena životnog stila.

Kada ste slavna ličnost i imate rak, mislim da je vaša obaveza da se oglasite i upoznate javnost“, rekla je za “Cancer Connect”.

Fren je podelila svoju priču na web stranici organizacije.

Ja sam preživela rak materice, koji mi je pogrešno lečen kao perimenopauzalno stanje, jer sam isprva dobila tu dijagnozu“, napisala je ona.