Potresna ispovest Selin Dion: Boluje od neizlečive bolesti, karijera pod znakom pitanja

Kanadskoj pevačici Selin Dion dijagnostikovan je retki neizlečivi neurološki poremećaj zbog kog joj se mišići nekontrolisano stežu.

selin dion
print screen/youtube.com

Poremećaj, koji pogađa jednu osobu u milion, vremenom dovodi obolele do toga da postanu “ljudske statue”, jer vremenom progresivno napreduje i koči telo, ostavljajući ljude nesposobnim da hodaju ili pričaju.

Uprkos tome što ne postoji lek za SPS (Stiff-person Syndrome – Sindrom ukočene osobe), postoje načini da se uspori napredak, a pevačica kaže da radi sve da ublaži simptome.

Pedesetčetvorogodišnja umetnica obelodanila je loše vesti na Instagramu, navodeći da je bila primorana da otkaže svoju evropsku turneju.

– Zdravo, svima. Žao mi je što mi je trebalo ovoliko dugo vremena da vam se obratim. Nedstajete mi i ne mogu da dočekam da na koncertu pričam sa vama uživo – rekla je Selin.

Otkrila je da se suočava sa zdravstvenim problemima već dugo vremena, a da joj je nedavno dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji pogađa jednu osobu od milion.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Céline Dion (@celinedion)

– Iako i dalje učimo o ovom stanju, sada znamo šta uzrokuje spazme koji me pogađaju – dodala je pevačica.

Slavna Kanađanka navela je i da joj jaki spazmi utiču na sve delove života, pa nekada ima teškoće da hoda ili koristi svoje glasne žice.