POVRATAK GRUPE BEOGRAD – NOVI ALBUM I REIZDANJE!

Koncert
pixabay.com

Grupa Beograd je pionir YU elektro zvuka osamdesetih, koja je nastala u periodu novog talasa. Njihovo debitantsko izdanje "Remek depo" iz 1983. godine, prvi je album tog muzičkog usmerenja objavljen u Jugoslaviji, a i danas važi za nezaobilazni klasik domaće elektronske muzike.

Posle povratka na scenu i obnavljanja rada 2012. godine, grupa sada predstavlja svoj novi album pod nazivom “Pola-Pola”. Osim digitalnog izdanja, koje objavljuje Lampshade Media, album će moći da se nabavi i u zanimljivom i retko korišćenom formatu – na USB stiku. Osim 12 novih numera, to izdanje uključuje i 7 video spotova, mnoštvo fotografija i raznih web linkova koji slušaoca vode u svet koji je grupu inspirisao da napravi ovaj album.

Album je podeljen u dve sekcije (umesto tradicionalne A i B strane), koje dele numere po štimu u kome su nastale  – 440Hz i 432Hz. Sekcija na 440Hz predstavlja pesme koje su poruke i komentari današnjice, dok je sekcija na 432Hz okrenuta budućnosti i eksperimentalnije orijentisanim numerama, često ambijentalnog karaktera. Deo ovog “paketa” je i remasterizovan album “Remek Depo”, kao i par bonus audio traka. Crtež koji krasi omot albuma uradio je poznati strip crtač i ilustrator Aleksa Gajić (“Edit i ja”).

Grupu Beograd danas čine Dejan Stanisavljević – sintisajzeri, programiranje, vokal; Sana Garić – sintisajzeri, prateći vokal i Milan Bubalo – semplovi.

Albume “Pola-Pola” i “Remek depo” možete preslušati na Deezeru.loading...