amo nekoliko dana nakon što je progovorila o seksualnom zlostavljanju, glumica Ebigejl Breslin otkrila je zašto je tako dugo ćutala o tome.

 

Ona je na društvene mreže podelila info-grafikon s podacima o tome koliko se slučajeva silovanja zaista prijavi policiji, a onda je i sama otkrila zašto je toliko dugo ćutala.

“Ja nisam prijavila silovanje policiji iz više razloga. Prvo, bila sam u kompletnom šoku i poricala sam da se to uopšte dogodilo. Nisam želela da sebe vidim kao žrtvu, pa sam ceo događaj potisnula i pravila se kao da se nikada nije ni dogodilo. Drugo, bila sam u vezi sa svojim silovateljem i plašila sam se da mi niko neće verovati. Takođe, plašila sam se da će me posle prijavljivanja povrediti još više. Treće, znala sam koliko će tako nešto povrediti i moju porodicu“, rekla je.

Glumica je tek kasnije shvatila da ju je potiskivanje dovelo do dijagnoze.

“Dijagnostifikovali su mi posttraumatski stres godinu i po dana nakon toga. Od tada je dosta prošlo, ali ne mogu reći da i dalje nemam određene probleme zbog toga. Imam flešbekove, noćne more i dalje skočim kada me neko iznenada dodirne, čak iako je to moja najbolja drugarica koja sve vreme sedi pored“, priznala je.

Ranije ovog meseca Ebigejl je, u nameri da podigne svest o seksualnim napadima, podelila sledeću poruku.

“Niste u obavezi da imate seks sa nekim sa kim ste u vezi. To što se zabavljate ili ste u braku ne znači da pristajete na sve“, napisala je.