POZNATI GLUMAC STRAHUJE ZA POSAO: Uskoro bi GLUMCI mogli da budu ROBOTI

Ešton Kučer
Print screen/You tube

Mnoge profesije bi u skorijoj budućnosti mogli da obavljaju roboti, a Ešton Kučer misli da će oni i glumiti!

 

Glumac i investitor Ešton Kučer smatra da bi glumci mogli da ostanu bez posla zahvaljujući “automatizaciji” i veštačkoj inteligenciji, kao što se to dešava i u drugim profesijama.

Nije kao da će se to dogoditi u budućnosti, to se već dešava. Pogledajte samo koliki je udeo CGI-ja (kompjuterska grafika) i animacije u novim filmovima koji svake godine – istako je on u intervjuu američkoj televiziji CNBC.

Kučer upozorava da bi čak i inženjeri, koji misle da je njihov posao zaštićen pošto se smatraju “visoko obučenima”, trebalo ponovo da se zamisle.

Oni će prvi biti ‘automatizovani’, jer kada neko ‘automatizuje’ nešto, to će prvo da uradi sebi. Pisanje kodova je dosadno i repetitivno, pa je logično da oni budu prvi kojima će se to desiti – tvrdi Kučer.

Kučerova firma “Sound Ventures” bavi se investiranjem u startap poslove koji razvijaju rešenja u oblasti elektronske trgovine i poslovanja, zabave i primene zakona, posebno onim rešenjima koja služe za borbu protiv trgovine ljudima i zloupotrebe dece.