Poznati muzičar proživeo pravu dramu: Proveo osam meseci u inostranstvu na lečenju (FOTO)

Toliko je bio loše, da je odlazak na dugo lečenje u inostranstvo bilo jedino rešenje.

Sandro Marković, lekar i načelnik odeljenja za sportsku medicinu u Bolnici „Ostrog”, domaćoj javnosti poznat kao član nekada popularne grupe „Prslook band”, ali i voditelj emisije „Prslook again”, primoran je da u 21. veku živi bez mobilnog telefona, interneta i društvenih mreža.

– Zbog stresa, umora, preteranog rada i nezdravog načina života oboleo sam od teške bolesti imuniteta. Nisam imao imunoglobuline, što u prevodu znači da sam mogao da umrem i od obične prehlade – rekao je Sandro, a zatim dodao da je radio tri posla uporedo.

– Nisam znao da zastanem, da odmorim. Uveče sam bio voditelj zabavne emisije, noću sam svirao u Prsluk bendu, a preko dana radio u bolnici. Uvek sam nosio po dva telefona, bio aktivan na društvenim mrežama i svim prijateljima i poznanicima bio na raspolaganju 24 sata. Sećam se, odem u Egipat na more, i umesto da se odmaram, ja po ceo dan rešavam telefonom tuđe probleme: „Ajd, Sandro, da mi smestiš ovog u bolnicu”, „Ajd, Sandro, da me pozoveš u emisiju da izreklamiram pesmu – priča Sandro, koji je potpuni kolaps doživeo u Italiji, gde je bio na poslovnom putu.

– Toliko sam bio slab da nisam mogao da ustanem iz kreveta! Pozvao sam ženu mog brata Nikice, koja je vrhunski imunolog, i ona me je smestila na kliniku u Padovi. Proveo sam tamo osam meseci – priča Sandro, i dodaje da je jedva izvukao živu glavu.

Sandro ističe da je jedva izvukao živu glave, te da se sada vratio poslu lekara i voditelja na TV „Kopernikus”, ali da poštuje savete italijanskih lekara.

– Izbegavam čak i fiksni telefon. Šetam, zdravo se hranim, čitam knjige, slušam dobru muziku: rok, džez i bluz, a po savetu lekara u širokom luku izbegavam negativne ljude – rekao je Marković.