Mogu biti okrugli, tematski išarani kao nameštaj u sobi, sa resama. Moderni su i starinski, sa kitnjastim šarama, koji se savršeno uklapaju uz kožnu fotelju i kredenac u antičkom stilu. Mekani, čupavi tepisi najbolje će se uklopiti u dečju sobu, gde će mališanima pružiti osećaj topline i udobnosti dok sede ili leže na njemu.

U dečjim sobama vrlo su funkcionalne, a i vizuelano atraktivne, eu-gumene podloge, koje poput slagalice možete da uklapate po sopstvenoj želji. Šarene, vedrih boja, one decu mame da sede i valjaju se po njima, a vešto ublažavaju i posledice padova najmlađih.

Akcenat se sve češće stavlja i na ćilime, koji nas odmah asociraju na tradicionalni duh, obojen mitskim notama. Uglavnom su lagani, vuneni ili pamučni, a nastaju tkanjem na razbojima, zbog čega su i nešto skuplji od industrijskih. Najrazličitijih su dezena, od modernih do retro, i lako dominiraju prostorom u kom se nalaze. Zbog male težine, jednostavni su za održavanje – začas ih usisate, operete ili istresete.

Prostirke su priča za sebe, pa se na taj način i uklapaju u enterijere. Zanimljivo izgleda kada poređate nekoliko njih, različitih dezena, jednu uz drugu, formirajući na taj način zaseban kutak u okviru jedne prostorije. Održavaju se lakše i od ćilima, jer je dozvoljeno oprati ih u mašini za veš, a njima možete potpuno da promenite “identitet” prostora, jednostavnim premeštanjem iz jedne u drugu sobu.